Élet-Stílus

Az MLSZ-t kritizálják a fővárosi klubok

Három nagy múltú labdarúgóklub - az Újpest FC, az MTK Budapest és a Vasas - is elégedetlen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságának munkájával, s főként a versenyszervezést és a mérkőzések időpontjainak folyamatos változtatását kifogásolja.

“Bár csak hárman vagyunk itt, sokkal többen is lehetnénk, hiszen néhány vidéki csapat is hasonló gondokkal küzd, mint mi. Az MLSZ annak idején hatalmas csatákat vívott azért, hogy övé legyen a versenyszervezés, ennek ellenére ezen a téren soha nem látott káosz uralkodik” – nyilatkozta a csapatok szerdai közös sajtótájékoztatóján Sallói István, az Újpest FC ügyvezetője.

Az újpesti sportvezető elmondta: a versenybizottság sorozatos döntései miatt az együttesnek kilenc nap alatt négy mérkőzést kell játszania. Ráadásul az MLSZ nem volt hajlandó együttműködni a klubbal az időpontok esetleges megváltoztatását illetően sem, annak ellenére, hogy az ellenfelekkel és a találkozókat közvetítő SportTV vezetőivel közösen írásos kérvényt nyújtottak be a csere érdekében. Sallói nehezményezte továbbá, hogy ezek a döntések látszólag legnagyobb riválisukat, a Debrecent segítik.

Az MLSZ-t kritizálják a fővárosi klubok 1

“Minden csapat álma egy szolgáltató MLSZ. Nem értjük, hogy amikor teljes konszenzus van a klubok között, akkor miért születik olyan döntés, ami mindenkinek rossz” – mondta Domonyai László, az MTK ügyvezetője.

Az MTK a versenybizottság döntésének következtében március 11-én és 17-én az Újpest ellen kupamérkőzésen lép pályára, amivel az a gondja Garami József csapatának, hogy 15-én a Diósgyőrrel kellene bajnokit játszania. A kék-fehérek levélben kérték a versenybizottságot arra, hogy a vasárnapi bajnoki találkozót egy nappal korábban játszhassák, így megfelelően tudnának felkészülni a lilák elleni meccsre.

“Úgy gondolom, hogy a sokszor hangoztatott rend, fegyelem, törvényesség jelszóból az első messze hagy kívánni valót maga után” – tette hozzá Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője, aki az MTK-val egyeztetve kérte a Honvéd elleni Ligakupa-meccsük módosítását, mivel eredetileg a bajnoki és a Ligakupa-mérkőzések között négy nap lett volna, ám a módosítások után ez kettőre csökkent.

“Ha egység van, akkor tudunk előre lépni, próbáljunk meg azonos versenyfeltételeket megteremteni, ami egyébként nem annyira bonyolult dolog” – tette hozzá Domonyai László.

A három sportvezető ugyanakkor jelezte: látnak esélyt arra, hogy a hamarosan megoldódjon a probléma, mivel ad hoc jelleggel nemrég létrejött egy profi bizottság, amely a következő ülésen bekerülhet az MLSZ-be, így szerintük hozzáértő személyek foglalkozhatnak többek között a versenynaptár kialakításával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik