Élet-Stílus

Kikapott Rómában a Juventus – videó

A második félidőben nyújtott remek teljesítményével megérdemelt előnyt szerzett az Olasz Kupa elődöntőjében a Lazio együttese. A Juventus védelme és középpályája rengeteget hibázott, az áprilisi visszavágón minden téren javulnia kell Claudio Ranieri csapatának. Németországban a Schalkét egy másodosztályú csapat búcsúztatta a nyolc között.

Érdekes módon a hétvégi bajnokihoz képest több helyen is változtatott kezdőcsapatán a Juventus trénere. David Trezeguet csak a kispadon kapott helyet, Alessandro del Pierót pedig otthonról figyelte a társak római vendégszereplését az Olasz Kupa elődöntőjének első meccsén.

A csatársorban a brazil-olasz Amauri és Iaquinta kapott lehetőséget. Az utóbbi nem is nagyon teketóriázott, és két perc elteltével csak centikkel tévesztette el a Lazio kapuját. A vendégek fölényben játszottak, és negyedóra elteltével a hálóba is betaláltak. A bíró azonban les miatt nem adta meg Iaquinta gólját, pedig a visszajátszások alapján egy vonalban volt a támadó a védőkkel.

A vendégfölény még az első félidőben az eredményen is megmutatkozott: a Lazio védelme képtelen volt tisztázni Molinaro beadása után, a labda Marchionni elé pattant, aki a tizenhatos széléről egy megpattanó lövéssel megszerezte a vezetést.

A fordulás után sokkal agresszívabban futballozott a római együttes, hamar letámadták a Juve-játékosokat, akik a védelemben és a középpályán is szokatlanul sokat hibáztak. Egy kipattanóból Pandev hamar kiegyenlített, majd Rocchi lőtte be a győztes találatot a Buffont helyettesítő Manninger alatt.

A Lazio teljesen megérdemelten győzött, a fővárosiak a második félidőben lefocizták ellenfelüket, akik csak a kapusuknak köszönhetik, hogy maradt esélyük az áprilisi visszavágóra. A másik ágon a Sampdoria és az Internazionale játszik a döntőért. Az első felvonást szerda este rendezik Genovában.

Olasz Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
SS Lazio-Juventus 2-1 (0-1)
Gól: Pandev (69.), Rocchi (79.), illetve Marchionni (34.)

Szerdán:
Sampdoria-Internazionale 20:45 ó (SportKlub)

A visszavágókat április 21-én és 22-én rendezik.

kiesett a Schalke

A másodosztályú FSV Mainz 05 nagy meglepetésre kiejtette a gelsenkircheni együttest a Német Kupából. A várakozásoknak megfelelően a Schalke irányított a mérkőzés nagy részében, de a kiszámítható, statikus támadásvezetésükkel nem sok gondot okoztak a hazaiaknak. A győztes találatot a hajrában Burkina Faso-i Bancé szerezte.

Német Kupa, negyeddöntő:
Mainz (II. o.)-Schalke 04 1-0 (0-0)
Gól: Bancé (88.)

Szerdán játsszák:
Hamburger SV-SV Wehen Wiesbaden (II.) 19 ó
VfL Wolfsburg-Werder Bremen 19
Bayer Leverkusen-Bayern München 20:30 (Sport1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik