Élet-Stílus

Ki a legcsúnyább futballista?

A The Sun című angol lap összeállította minden idők legrondább játékosainak névsorát. A nem éppen Alain Delon-fizimiskájú Ronaldinho csak negyedik.

A bulvárlap tízes listáján jobbára brit, vagy Angliában megfordult játékosok szerepelnek, leszámítva a bolgár válogatott egykori kiválóságát, a rőt szakált és úgynevezett Bundesliga-frizurát viselő Trifon Ivanovot, illetve játéktudása mellett furcsa, egyúttal persze vicces mosolyáról is elhíresült Ronaldinhót.

Az aranylabdás brazil klasszis aligha futott volna be komoly karriert a modellszakmában, annyira nem szép, viszont a csúnyák rangsorában még dobogóra sem tudott kerülni.

A harmadik helyet Dirk Kuyt, a Liverpool holland légiósa szerezte meg, míg a másodikként Luke Chadwicket jegyzik. Utóbbi jelenleg az MK Dons játékosa, de korábban a Manchester Unitedben is játszott, de nagy karriert nem futott be az Old Traffordon – mondhatni, kilógott a sorból Ryan Giggs és
David Beckham közül a Bart Simpsonra hajazó külsejével.

A „győztes

A „győztes”: Iain Dowie

A legrondább a legrondábbak között az északírek korábbi válogatott támadója, a később edzőként tevékenykedő Iain Dowie lett. A nős, kétgyermekes szakember a Crystal Palace-nál, a Charltonnál és a Coventrynél is dolgozott, legutóbb pedig a Queens Park Rangerst trenírozta. A másodosztályú klubtól tavaly októberben rúgták ki.

S mivel üti el az idejét a valaha volt legrandább futballista? Nos, nem igazán kézenfekvő, ugyanakkor ettől még tény: a Sky televíziós csatornánál dolgozik, riportokat, elemzéseket készít.

A tízes listáról a magunk részéről hiányoljuk Wayne Rooneyt, a Manchester United fenegyerekét, aki egyesek szerint simán eljátszhatja Shreket a rajzfilm színpadi változatában, ha lesz.

A tíz legrondább futballista:
1. Iain Dowie (északír)
2. Luke Chadwick (angol)
3. Dirk Kuyt (holland)
4. Ronaldinho (brazil)
5. Steve Ogrizovic (angol)
6. Trifon Ivanov (bolgár)
7. Robert Earnshaw (walesi)
8. Peter Beardsley (angol)
9. Robert Prosinecki (horvát)
10. David Hopkin (skót)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik