Élet-Stílus

Feladták a tengerbe zuhant NFL-játékosok keresését

Nem keresik tovább azt a három amerikaifutball-játékost, akik hétfőn megtalált társukkal együtt szombaton tűntek el a tengeren a floridai Clearwater közelében.

Az NFL-ben szereplő Detroit Lionst erősítő Corey Smith és az Oakland Raidersben játszó Marquis Cooper, illetve az egyetemi bajnokságban szerepelt William Bleakley és Nick Schuyler szombat reggel hajóztak ki horgászni, ám estére nem tértek vissza a kikötőbe, miután a hullámok felborították hajójukat.

A futballistákat vasárnap hajnalban kezdték keresni, s hétfőn Schuylert a hajóba kapaszkodva találták meg.

A fiatal játékos kiszáradt, testén zúzódások voltak, de komolyabb baj nélkül megúszta a balesetet.

Csak Nick Schuylert sikerült kimenteni (MTI/EPA)

Csak Nick Schuylert sikerült kimenteni (MTI/EPA)

A keresést Schuyler kimentése után is folytatták, ám kedd estére a parti őrség úgy döntött, tovább nincs értelme a kutatásnak, mely során összesen 39 ezer kilométert tettek meg a felderítő csapatok a vízen. „Biztosak vagyunk abban, hogy ha lett volna más túlélője is a balesetnek, már megtaláltuk volna” – nyilatkozta szomorúan Timothy Close, a parti őrség vezetője.

A kórházban ápolt Schuyler közeli barátja elmondása szerint Bleakley úszott be a felborult hajó alá, s három mentőmellényt, illetve egy párnát talált benne. A mellényeket odaadta társainak, és ő használta a vízen fennmaradó párnát.

A balesetet túlélő Schuyler emlékei szerint a heves hullámzás miatt először Cooper és Smith sodródott el a hajótól, majd sokáig Bleakleyvel közösen küzdöttek az életben maradásért.

A 24 éves sportember elmondta, hogy a tragédia első éjjelén egy helikopter reflektora éppen felettük pásztázta a tengert, ám erőfeszítéseik ellenére nem vette őket észre senki, illetve, hogy a vízen hánykolódva többször látta a parti fényeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik