Élet-Stílus

Alba Volán: megbomlott az egység

A kedden kinevezett megbízott tréner, Énekes Lajos szeretne minél hamarabb újra egységes csapatot faragni az Alba Volánból. Elődje a pénzére vár, de a békés megoldás híve.

“A legfontosabb feladat, hogy a csapat újra egységes legyen, és sikerüljön megvédeni a bajnoki címünket” – jelentette ki szerdán Énekes Lajos, az Alba Volán jégkorongcsapatának megbízott vezetőedzője, aki kedden vette át a munkát a menesztett Ted Satortól.

“Amikor a játékosok megtudták, hogy büntetést kapnak a múlt heti csíkszeredai vereségért, akkor többen többfelé húztak. Sajnos megbomlott az egység, és most újra össze kell kovácsolni a brigádot. Nincs vész, dolgozunk. Szerencse, hogy most sorra jönnek a meccsek” – mondta az MTI-nek Énekes Lajos, aki eddig másodedző volt az amerikai szakember mellett.

A klubvezetés azok után vált meg az NHL-es múltú Satortól, hogy – az indoklás szerint – az Alba Volán hírnevéhez méltatlanul szerepelt a múlt heti csíkszeredai tornán, és a fiaskó feldolgozása áthidalhatatlan ellentétet eredményezett a menedzsment és a tréner között.

Megbomlott az egység (MTI)

Megbomlott az egység (MTI)

Még az edzőváltás előtt lemondott csapatkapitányi posztjáról Ocskay Gábor, aki tulajdonképpen őrlődött a társak és a vezetés között, hiszen például édesapja a büntetésekről is döntő szakosztály-igazgató. Az új kapitány – a hokisok titkos választása alapján – Tokaji Viktor lett, akinek két segítője Palkovics Krisztián és Kovács Csaba.

A fehérvári együttes csütörtökön kezdi meg a Dunaújváros elleni elődöntős sorozatot, a párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. A másik ágon az Újpest és a Budapest Stars csatázik.

A magyar bajnoki címvédő eddigi trénere, Ted Sator a pénzére vár, és szeretne mihamarabb megállapodni a klubvezetéssel. “Szeretnék találkozni a szakosztályt vezetőkkel, és úgy elintézni a vitás ügyeket, hogy a végén mindannyian egymás szemébe tudjunk nézni” – mondta Sator a szerdai Nemzeti Sportnak.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek azt mondta: ő is a békés elválás híve, ám ha nem sikerül megegyezni a trénerrel, a pereskedéstől sem riadnak vissza. “Nem hiszem, hogy eljutnánk idáig, meg fogunk egyezni, és csendben elválnak az útjaink – nyilatkozta Ocskay. – Egyébként szó sincs arról, hogy a nehéz pénzügyi helyzet miatt váltunk volna meg Satortól. Eddig is mindenki, a szakmai stáb és a játékosok is időben megkapták fizetésüket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik