Élet-Stílus

A Roma meglepte az Intert – videó

Rendkívül izgalmas találkozón megosztozott a pontokon az Inter és az AS Roma a Serie A 26. fordulójának záró mérkőzésén, egyben rangadóján. A listavezető milánóiak kétgólos hátrányból álltak talpra, némi játékvezetői segítséggel.

Az AS Roma Francesco Totti távollétében is bátran, jól kezdett, és a nyíltsisakos futballjának meg is volt az eredménye: szűk félóra alatt kétgólos előnyt hozott össze a San Siróban. A 23. percben Marco Motta beadása után Daniele De Rossi fejelt a hálóba, majd John Arne Riise mattolta éles szögből Júlio Césart.

Az első félidő a vendégeké volt, majd a szünet után az addig a láthatatlan ember szerepét játszó Mario Balotelli villanásával (14 méterről lőtt a jobb alsóba) a hazaiak jelezték, felébredtek az esti szunyókálásból. Igaz, nem mindenki. Esteban Cambiasso óriási hibája nyomán Matteo Brighi visszaállította a kétgólos különbséget, midőn 16 méterről a jobb alsóba küldte a labdát.

Hat perccel később ismét Balotelli volt a főszereplő, a fiatal támadó előbb kiharcolt (pontosabban szépen eljátszotta, hogy De Rossi felrúgta…), majd értékesített egy tizenegyest. A csereként beállt Hernán Crespo második labdaérintése, pontos fejese pedig már az egyenlítést eredményezte a 79. percben.

Inter-Roma 3-3

Ezután úgy tűnt, a listavezető akár a a három pontot is begyűjtheti, játékában ugyanis benne volt az újabb gól, ám benne is maradt, sőt, a legvégén a Roma veszélyeztetett,
De Rossi és Jeremy Menez is nagy helyzetben rontott.

„Ez a pont nekünk aranyat ér. A hétközi Bajnokok Ligája mérkőzés okozta fáradásg miatt a játékunkból hiányzott a kellő intezítás és koncentráció. Egy-háromnál én is úgy gondoltam, vége a mérkőzésnek, de a csapat képes volt fellálni, bizonyítva, hogy van tartása” – nyilatkozta José Mourinho, az Inter edzője.

Kollégája, Luciano Spalletti az Inter tizenegyesének jogosságát vitatta a lefújás után. „A padról úgy tűnt, mintha Balotelli fejest ugrott volna, és a felvételek tanúsága szerint sem volt jogos a büntető” – füstölgött a hatodik helyen álló rómaiak trénere.

Az Inter továbbra is vezeti az olasz bajnokságot, ám mivel a Juventus szombaton nyert a vendég Napoli ellen, az előnye csökkent. Jelenleg hét pont a két csapat közötti különbség.

Serie A, 26. forduló:
Internazionale-AS Roma 3-3 (0-2)
Gól: Balotelli (51., 63., utóbbit 11-esből), Crespo (79.), ill. De Rossi (23.), Riise (30.), Brighi (57.)
Inter: Júlio César – Maicon, Burdisso (Figo, 46.), Cordoba, Santon – J. Zanetti, Cambiasso, Maxwell (Vieira, 46.) – Sztankovics (Crespo, 78.) – Adriano, Balotelli
Roma: Doni – Motta, Mexes, Panucci, Riise – De Rossi, Pizarro – Taddei, Brighi, Vucinic (Menez, 76.) – Baptista

Korábbi eredmények:
Sampdoria-AC Milan 2-1
Atalanta-Chievo 0-2
Cagliari-Torino 0-0
Palermo-Catania 0-4
Reggina-Fiorentina 1-1
Siena-Genoa 0-0
Udinese-Lecce 2-0
Juventus-Napoli 1-0
Lazio-Bologna 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik