Élet-Stílus

Final Four: Spanyolországba utazik a Sopron

Az európai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a várakozásoknak megfelelően a spanyol Salamanca rendezheti meg áprilisban a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét, amelybe az MKB-Euroleasing Sopron is kvalifikálta magát.

A magyar bajnok az április 3-án sorra kerülő elődöntőben a házigazdákkal csap össze, míg a másik ágon a Rátgéber László vezette, címvédő Szpartak Moszkva az ugyancsak orosz Jekatyerinburggal találkozik. A helyosztókra két nappal később kerül sor.

“Nem vagyunk előnyös helyzetben, hiszen a Salamanca otthon félelmetesen erős csapat – mondta az MTI-nek Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője. – Ezzel együtt jó döntésnek tartom, hogy a spanyolok kapták meg a Final Fourt, mivel az elmúlt években tapasztalt orosz hegemónia hosszú távon a sportág halálát jelentené. A Salamanca-Sopron találkozó számomra felér egy Euroliga- vagy ha úgy tetszik, klub Európa-bajnoki döntővel, a másik elődöntőben ugyanis összesen tíz tengerentúli játékos lép majd pályára. Az április 5-i finálé így inkább a klub-világbajnoki döntővel egyenlő.”

A papírforma nem sok jót ígér (MTI)

A papírforma nem sok jót ígér (MTI)

Székely Norbert vezetőedző reálisan mérte fel az esélyeket: “Egy nagyon jó csapat ellen, spanyol földön nem mi leszünk az esélyesek, de nem ijedünk meg a kihívástól!”

A soproniak – honlapjuk szerint – már elkezdték a szurkolói buszok szervezését a Final Four helyszínére, amelyre belépőjegyek ugyancsak a klubnál igényelhetők.

A hűség városának legjobbjai – akik 1998-ban Ronchetti Kupát nyertek – először jutottak be a kontinens élcsapatainak négyes döntőjébe, ahol a magyar alakulatok közül eddig csak a Pécs járt 2001-ben, 2004-ben és 2005-ben. Az első két alkalommal – Messinában, illetve saját csarnokukban – a baranyaiak bronzérmet szereztek, harmadszorra negyedikek lettek Szamarában.

A salamancai Final Four programja:
Április 3., elődöntő:
Salamanca (spanyol) – MKB-Euroleasing Sopron
Szpartak Moszkva (orosz)-Jekatyerinburg (orosz)

Április 5., helyosztók: bronzmérkőzés, döntő

Vízilabda: Final Four Horvátországban

A horvátországi Rijeka rendezheti az idei férfi vízilabda Eurliga négyes döntőjét. Rijeka mellett még a szerb főváros, Belgrád pályázott a házigazda tisztre, de a kontinentális szövetség (LEN) választása a horvát jelentkezőre esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik