Élet-Stílus

Eltűnt a tengeren két NFL-játékos

Két profi amerikaifutballistát, illetve két társukat keresik nagy erőkkel a floridai Clearwater közelében, miután szombaton horgászni indultak a nyílt tengerre, ugyanakkor nem tértek vissza estére a kikötőbe. Egyelőre nincsen hír róluk.

A parti őrség tájékoztatása szerint a Detroit Lionst erősítő Corey Smith és az Oakland Raidersben játszó Marquis Cooper utóbbi 21 láb hosszú hajójával indult horgászni szombat reggel.

A hivatalos szervek helikopterrel és hajóval indultak az amerikaifutballisták keresésére, ugyanakkor a rossz időjárási körülmények nagyon nehézzé teszik a kutatást, ráadásul az elveszett hajóról semmilyen jelzést sem kapott a parti őrség.

Smith játékosügynöke elmondta, a futballisták rendszeresen járnak horgászni a tengerre, s ezúttal szombat estig kellett volna visszatérniük. Indulásukkor még tiszta volt az idő, ám délutánra a szél megerősödött, a látási viszonyok romlottak.

Noha a térségben nem volt szélvihar, a hullámok szombat estére hét lábnál is magasabbra csaptak, és a szakértők szerint ez a kicsinek számító vízi járműnek már komoly problémát tud okozni.

„Egy 21 láb hosszú hajó kifejezetten picinek mondható ilyen időjárási körülmények között, 50 mérföldre a parttól” – így Timothy M. Close, a parti őrség vezetője, hozzátéve, hogy előbb egy 47 láb hosszú hajóval kezdtek kutatni az eltűntek után, nyolc órával később aztán egy még nagyobb hajót voltak kénytelenek kiküldeni a vízre az időjárási körülmények miatt.

Az NFL-ben szereplő sportolókkal együtt tartott két korábbi egyetemi futballjátékos is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik