Élet-Stílus

Drogba: nem én rúgattam ki Scolarit

Didier Drogba cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a játékosok űzték volna el a Chelsea-től a brazil válogatottal világbajnokságot nyerő Luiz Felipe Scolarit. Az irányítást ideiglenesen átvevő Guus Hiddinket a nyáron egy honfitársa válthatja.

Az elefántcsontparti támadó egy újságinterjúban elmondta, hogy nem kérte arra a csapat tulajdonosát, Roman Abramovicsot, hogy menessze a brazil szakembert. „Nem igazak ezek a hírek. Petr Cech-nek, Michael Ballacknak vagy éppen nekem nem sok közünk van az ügyhöz, a vezetőség döntött úgy, hogy elküldik a trénert.”

„Mindannyian meglepődtünk, amikor kiderült, hogy távozik, de mindenki érezte, hogy valami nem stimmel a csapattal. Az utolsó két hónapban ez az eredményeken is megmutatkozott, valaminek történnie kellett” – mondta az Observer Sport Monthlynak Drogba.

Hiddink irányítása mellett magára talált (MTI/EPA)

Hiddink irányítása mellett magára talált (MTI/EPA)

A Scolari helyére a szezon végéig leszerződtetett Guus Hiddinkről nagyon jó véleménnyel van a támadó. „Remélem egészséges maradok, és akkor segíthetek a csapatnak. Hiddinkkel újra megtanulunk nyerni” – mondta a hollandról Drogba. A szakember a Chelsea-nél vállalt munkával párhuzamosan az orosz válogatottat is irányítja, és már jelezte, hogy a nyár végén biztosan továbbáll.

A Chelsea vezetői marasztalnák Hiddinket, ugyanakkor lapjelentések szerint már megkezdődtek a tárgyalások a lehetséges utódokkal. A legjobb esélye a jelenleg munkanélküli Frank Rijkaardnak van, akit tavaly nyáron küldtek el a Barcelonától. Az egyesület és a fiatal holland tréner szóban állítólag már meg is állapodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik