Élet-Stílus

Csalással vádolják a BL-győztest

Egy flensburgi lap szerint a THW Kiel csapata 2007-ben csalással szerezte meg a győzelmet a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A német csapat idén is ott van már a legjobb nyolc között, akárcsak az MKB Veszprém.

A Flensburger Tageblatt hétfői számában azt írja, hogy a 2007-es döntő visszavágóján a kikötővárosiak megvesztegették a bírókat, s így sikerült a maguk javára fordítani a párharcot. A finálé másik résztvevője egyébként a szintén német SG Flensburg-Handewitt volt, az első meccsen 28-28-as döntetlen született, majd a második találkozó már 29-27-es kieli sikert hozott.

A hírek szerint a helyi liga vezetősége hétfőn rendkívüli ülést tart az üggyel kapcsolatban.

A Kiel idén is az egyik legnagyobb esélyes (MTI/EPA)

A Kiel idén is az egyik legnagyobb esélyes (MTI/EPA)

A Veszprém, a német Kiel és a Flensburg, valamint a spanyol Ciudad Real már biztosította helyét a negyeddöntőben a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A fennmaradó helyekre a német Hamburg és Rhein-Neckar, az orosz Csehov, a francia Chambéry, a spanyol Portland San Antonio és a horvát HC Zagreb pályázik.

Az utolsó fordulóban a Hamburg fogadja a Csehovot szerdán, a már elbúcsúzott dán FC Köbenhavn szombaton látja vendégül a Portlandot. Ugyancsak szombaton lesz a Zagreb és a pont nélküli szlovén Celje ütközete, míg vasárnap rendezik a Rhein-Neckar és a Chambéry csatáját.

Férfi Bajnokok Ligája, középdöntő, 5. forduló
I. csoport:
Medvegyi Csehov (orosz)-FC Köbenhavn (dán) 37-34
Portland San Antonio (spanyol) – HSV Hamburg (német) 27-24

Az állás:
1. Hamburg 8 pont
2. Csehov 6 (165-158)
3. Portland San Antonio 6 (147-146)
4. FC Köbenhavn 0

II. csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német)-Celje (szlovén) 31-26
Chambéry (francia)-HC Zagreb (horvát) 26-30

Az állás:
1. Chambéry 8 pont
2. Rhein-Neckar 6 (148-139)
3. HC Zagreb 6 (145-140)
4. Celje 0

III. csoport:
Ademar León (spanyol) – MKB Veszprém 30-32
Flensburg-Handewitt (német) – Montpellier (francia) 22-21

Az állás:
1. (és már negyeddöntős) Veszprém 8 pont
2. (és már negyeddöntős) Flensburg 6
3. León 3 (141-146)
4. Montpellier 3 (131-136)

IV. csoport:
THW Kiel (német) – GOG Svendborg (dán) 37-29
Ciudad Real (spanyol) – FC Barcelona (spanyol) 32-29

Az állás:
1. (és már negyeddöntős) Kiel 10 pont
2. (és már negyeddöntős) Ciudad Real 8
3. Barcelona 2
4. GOG 0

A csoportok első és második helyezettjei jutnak be a negyeddöntőbe.

—-A flensburgi vezetők nem hisznek a csalásban—-

Az SG Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapatának vezetői nem hisznek abban, hogy a THW Kiel csalással szerezte meg a Bajnokok Ligája-győzelmet 2007-ben.

Amint Fynn Holpert, a fináléban alulmaradt SG igazgatója elmondta: az egész visszavágón egyetlen vitatott ítélet született, akkori csapatkapitányukat, a dán Joachim Boldsent a 19. percben piros lappal kiállították.

Manfred Werner, a Flensburg elnöke sem gondolja, hogy manipuláció történt volna. “Ha mégis bebizonyosodna a vád, akkor sincs esély egy fellebbezésre, utólag nem tudnunk változtatni. Erre legfeljebb az európai szövetségnek van módja” – jegyezte meg.

A Flensburger Tageblatt hétfői számában azt írja, hogy az ominózus döntő visszavágóján a kikötővárosiak megvesztegették a Miroslaw Baum-Marek Goralczyk lengyel bírópárost, s így sikerült a maguk javára fordítani a párharcot. Az első meccsen 28-28-as döntetlen született, majd a második találkozó már 29-27-es kieli sikert hozott.

Kent-Harry Andersson, a Flensburg vezetőedzője amúgy a két évvel ezelőtti finálét követően úgy nyilatkozott, hogy a Kiel megérdemelten nyert, “egyszerűen jobb volt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik