Élet-Stílus

Barcelonában győztek Raúlék – videó

Remek helyzetkihasználásának köszönhetően a Real Madrid 2-0-ra legyőzte azt az Espanyolt, amely a múlt héten megszakította a listavezető Barcelonának a nyitóforduló óta tartó veretlenségét. A Sevilla Kanoute duplájával győzött.

Rövid időn belül harmadszor találkozhat egymással a Sevilla és az Athletic Bilbao együttese. A spanyol kupa elődöntőjének első meccsén az andalúziaiak nyertek 2-1-re, és a bajnokság 25. fordulójában is ugyanígy végzett a két csapat. A hétközi találkozón még tizenegyest hibázó Frederic Kanoute ezúttal jobban célzott, és két találatával megfordította a Bilbao elleni meccset. Szerda este a két együttes megint találkozik az elődöntő visszavágóján.

A Real Madrid a kupából már kiesett, a Bajnokok Ligájában viszont továbbra is érdekelt. A királyi gárda sorozatban 9 győztes bajnoki után, csapnivaló teljesítményt nyújtott a Liverpool ellen a nemzetközi kupaporondon, a bajnokságban pedig az az Espanyol várta, amely a múlt hétvégén legyőzte a városi rivális Barcelonát.

Nehéz mérkőzés várt a vendégekre, annak ellenére, hogy a házigazda a múlt heti győzelme ellenére maradt kieső helyen. Az első félidőben nagyon gyengén futballozott mindkét csapat, elsősorban a támadók, így helyzet alig akadt.

A fordulás után is maradt a lagymatag tempó, mígnem a 67. percben Guti szabadrúgást végzett el a tizenhatos előteréből. A remekül eltalált labdát Kameni szép mozdulattal a kapufára ütötte, onnan viszont a kezéről a hálóba pattant. Nem sokkal később az elmúlt hetekben gyilkos formában futballozó Raúl lőtte ki a jobb alsó sarkot Marcelo beadásából.

A madridiak ezzel el is döntötték a meccset, és győzelmükkel négy pontra megközelítették a néhány hete meg behozhatatlannak tűnő Barcelonát a tabella élén. Lionel Messiék koraeste az Atletico Madrid otthonába látogatnak.

Primera División, 25. forduló:


Espanyol-Real Madrid 0-2 (0-0)


Gól: Guti (67.), illetve Raul (72.)



Athletic Bilbao-Sevilla 1-2 (1-1)


Gól: Gabilondo (26.), illetve Kanoute (40., 58.)

Vasárnapi meccsek:

Almería-Getafe 17 ó
Málaga-Recreativo Huelva 17
Numancia-Deportivo La Coruna 17
Racing Santander-Osasuna 17
Sporting Gijon-Real Mallorca 17
Atlético Madrid-FC Barcelona 19
Valencia-Valladolid 19
Real Betis-Villarreal 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik