Élet-Stílus

Serie A: bajban az Milan

A szégyenteljes UEFA-kupa búcsút követően az olasz bajnokságban is folytatódott az AC Milan vesszőfutása. Carlo Ancelotti csapata ezúttal a Sampdoria otthonában szenvedett vereséget.

Az AC Milan hétközben 2-2-es döntetlent játszott a Werderrel, és az idegenben szerzett találatok miatt kiesett az UEFA-kupából. A német együttes ellen nem szégyen a döntetlen, a mutatott játék miatt viszont tüntettek a szurkolók. A Sampdoria ellen kellett volna javítania a milánóiaknak, de egy újabb vereség lett a vége. A csapat legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg.

Zuhogó esőben kezdődött a mérkőzés, amelynek az első félidejében nem volt komoly helyzet az egyetlen gólt nem számítva: Cassano fejelte kapura egy szöglet után a labdát, amely a balszerencsés kapus mellett átcsúszott a gólvonalon.

Ancelotti alatt inog a kispad (MTI/EPA)

Ancelotti alatt inog a kispad (MTI/EPA)

A fordulás után lendületesen kezdett a Milan, de a házigazdák a lehető legjobbkor megduplázták előnyüket. Pazzini kisodródott helyzetből lőtte Abbiati szeme közé a labdát. A 68. perctől az addig nem túl feltűnő Beckham nélkül támadó milánóiak egyre többször próbálkoztak, de az erejükből csak a szépítő találatra futotta: Pato pontos fejesével lett 2-1 a vége.

A Fiorentina a tökutolsó Reggina otthonában hagyott két pontot, de így is a Milan nyakában liheg. A kieső helyen álló Chievo meglepetésre simán verte az Atalantát, a Catania pedig négyet hintett a szicíliai derbin a Palermónak. Az Udinese is nyert, a Siena-Genoa és a Cagliari-Torino meccseken nem esett gól.

Serie A, 26. forduló:
Sampdoria-AC Milan 2-1 (1-0)
Gól: Cassano (33.), Pazzini (51.), illetve Pato (80.)

Atalanta-Chievo 0-2 (0-0)
Gól: Langella (78.), Pellisier (89., 11-esből)
Piros lap: Manfredini (82., Atalanta)

Cagliari-Torino 0-0

Palermo-Catania 0-4 (0-3)
Gól: Ledesma (14.), Morimoto (37.), Mascara (44.), Paolucci (66.)
Piros lap: Bresciano (16., Palermo)

Reggina-Fiorentina 1-1 (1-1)
Gól: Sestu (21.), illetve Bonazzoli (23.)

Siena-Genoa 0-0

Udinese-Lecce 2-0 (0-0)
Gól: D,Agostino (75.), Pasquale (90.)
Piros lap: Ariatti (78., Lecce)

Internazionale-AS Roma 3-3 (0-2)
Gól: Balotelli (51., 63., utóbbit 11-esből), Crespo (79.), illetve De Rossi (23.), Riise (30.), Brighi (57.)

Szombati meccsek:
Juventus-Napoli 1-0
Lazio-Bologna 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik