Élet-Stílus

Felemás mérleg a vízilabdásoknál

A Szeged férfi vízilabdacsapata döntetlent ért el az orosz Kazany otthonában a LEN-kupa elődöntőjének első összecsapásán. Az Euroligában már szerényebb volt a teljesítmény.

A negyeddöntős párban a Honvédot a két meccs alapján kiejtő tatárföldi együttes jól kezdett, de a Szeged tartotta vele a lépést a nagyszünetig, illetve a harmadik negyed elején 7-5-re elhúzott a sorozat megnyerésére is esélyesnek ítélt orosz csapat.

A Tisza-partiak azonban nem zuhantak össze, s előbb egyenlítettek, majd 10-8-ra fordítottak.

A győzelem mégis elmaradt, mert – amint azt Juhász György szakosztályvezető elmondta – a hajrában megnyilvánuló bírói nyomás következtében az utolsó pillanatban, emberelőnyből egyenlített a Kazany.

Varga Tamás ezúttal három gólt vállalt (MTI archív)

Varga Tamás ezúttal három gólt vállalt (MTI archív)

Ezzel együtt nagyszerűen helytállt a magyar csapat, amely végig jól játszott, volt tartása, s a nehéz pillanatokat is kellő lelkierővel vészelte át, a végén pedig a hazaiak örülhettek, hogy döntetlenre tudták menteni a meccset.

kellemetlen meglepetés egerben

Nagy meglepetésre az Eger nem tudta megszerezni első csoportgyőzelmét az Euroliga D jelű négyesének ötödik fordulójában: szombaton a Marseille-jel csakúgy 9-9-et játszott hazai közönség előtt, mint korábban a franciaországi szereplése alkalmával.
A hazai bajnokságban botladozó magyar gárda jól kezdett, 4-1-re meglépett az elején, de a szívós és harcos franciák a harmadik negyedben átvették a vezetést. Az utolsó szakaszban is jól használta ki előnyös helyzeteit a vendég csapat, ennek nyomán 9-8-ra vezetett az utolsó percben. A végeredmény Kiss Csaba góljával alakult ki. Gerendás György vezetőedző szerint mély gödörben van csapata, és ebből nem könnyű kikapaszkodni. A görcsös küzdés nem hozta meg a várt eredményt.
A csoport másik találkozóján a Vasas Belgrádban vereséget szenvedett a Partizantól, így már biztos, hogy a magyar bajnok a második hely birtokosaként folytathatja a legjobb nyolc között.

Euroliga D-csoport, 5. forduló
ZF-Eger – CN Marseille (francia) 9-9 (4-1, 1-3, 0-2, 4-3)
Góldobók: Bárány, Biros, Kiss Cs. 2-2, Hegedűs, Hárai, Feltham 1-1, illetve Bodegas, Audon 3-3, Tromler, Crousillat, Basic 1-1
Partizan (szerb)–VasasPlaket 9-7 (1-2, 2-1, 4-3, 2-1)
Magyar góldobók: Varga Dénes 3, Tóth M. 2, Vörös, Varga Dániel 1-1
Az állás:
1. Partizan 13 pont, 2. Vasas 9, 3. Eger 3, 4. Marseille 2

A március 21-i visszavágón, hasonló teljesítménnyel a Szeged kiharcolhatja a döntőbe jutást a második számú európai kupában.

LEN-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Szintyezs Kazany (orosz)-Szeged-Beton VE 10-10
(3-2, 3-3, 2-4, 2-1)
Magyar góldobók: Weszelovszky, Varga T. 3-3, Mihajlo Korolija 2, Vejzagics, Török 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik