Élet-Stílus

Kölni döntetlen

A múlt hétvégén a Bayernt Münchenben megleckéztető Köln hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Bielefelddel a Bundesliga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A Christoph Daum irányítása alatt szép lassan masszív középcsapattá avanzsáló kölniek kezdték jobban a találkozót, s a 15. percben megszerezték a vezetést.

Matip-Ehret baloldali összjáték után a francia kanyarintott középre, s az érkező portugál válogatott Petit bő tíz méterről a kapuba fejelt.

A hazaiak berendezkedtek az Arminia térfelén, elsősorban Petit és Vucsicsevics volt elemében – az első vendéghelyzetre a 37. percig kellett várni, ekkor Wichniarek fejelt közelről, de a labda célt tévesztett. A hajrában viszont már egyenlő volt az állás – egy nem akármilyen gólnak köszönhetően.

Katongo szaltója: a semmiből egyenlített az Arminia (dpa)

Katongo szaltója: a semmiből egyenlített az Arminia (dpa)

Kölni támadásindítás nyomán Brecko gurított volna vissza Mondragonnak, a labda azonban Geromelen megpattanva épp Katongo elé került, s a zambiai támadó távolról a jobb alsó sarokba lőtt.

Szünet után próbálkozott a Köln, de csatárai rendre vétettek Eilhoff kapuja előtt, a 62. percben pedig vezérét is elvesztette: a sérült Petit nem sokkal később cserét kért. Maradt a 0-0, a 29 pontos Köln a 10., míg a húszat gyűjtő Bielefeld a 14. a táblázaton.

bundesliga, 22. forduló

Köln-Bielefeld 1-1 (1-1)
Rhein-Energie-Stadion, 47 500 néző. Vezette: Sippel
Gól: Petit (15.), illetve Katongo (43.)
Köln: Mondragon – Brecko, Geromel, McKenna, Matip – Petit (Broich, 69.), Pezzoni – Brosinski (Radu, 67.), Vucsicsevics, Ehret – Novakovic (Isiaku, 46.)
Bielefeld: Eilhoff – Bollmann, Mijatovic, N. Herzig, Schuler – T. Marx, Kucera – Kirch (Tesche, 75.), Kamper (Munteanu, 83.) – C. Katongo – Wichniarek (Sadik, 90.)

A további program
Szombat, 15:30:
Bochum-Cottbus
Dortmund-Hoffenheim
Frankfurt-Schalke
Hannover-Leverkusen
Hertha-Mönchengladbach
Vasárnap, 17:00:
Hamburg-Wolfsburg
Karlsruhe-Stuttgart
Werder-Bayern München

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik