Élet-Stílus

Dzsudzsák gólt lőtt, majd megsérült

Dzsudzsák Balázs gólt szerzett, ám csapata, a PSV Eindhoven egy utolsó percben kapott büntetővel hazai pályán vereséget szenvedett a Heerenveentől az Eredivisie 25. fordulójának nyitómérkőzésén.

A magyar válogatott futballista kezdőként lépett pályára, a 26. percben pedig egy jobbról érkező beadást kapásból lőtt a hosszú sarokba, megszerezve hatodik bajnoki találatát. Mindez csak az egyenlítéshez volt elég, hisz korábban a vendégek Paulo Henrique találatával előnybe kerültek.

Félórányi játék után vezetett a PSV. Salcido szolgálta ki Afellayt, akinek lapos lövése Vandenbussche-ról kipattant, s a közelben ólálkodó Simons a kapuba passzolt.

A gólszerző Simmonst ölelgetik Dzsudzsákék (psv.nl)

A gólszerző Simmonst ölelgetik Dzsudzsákék (psv.nl)

Szünet után egyenlített a vendég együttes. Simons ügyetlenkedett egy beadásnál, a kipattanóra Paulo Henrique csapott le. A gól után nem sokkal Dzsudzsákot bokasérülés miatt az 59. percben le kellett cserélni.

A Heerenveen szurkolóira Bak Nielsen ijesztett rá, a védő hibája után a kapufán csattant a labda, a végén viszont mégis a vendégek örülhettek. A 90. percben egy kontra nyomán Smárason ívelt a szintén csereként beálló Ingelsten elé, Culina leteperte a támadót: büntető. A tizenegyest a horvát Pranjic értékesítette.

A győztes Heerenveen a táblázaton átvette a negyedik helyet, a PSV ötödik.

eredivisie, 25. forduló

PSV-Heerenveen 2-3 (2-1)
Philips-stadion. Vezette: Wiedemeijer
Gól: Dzsudzsák (27.), Simons (31.), ill. Paulo Henrique (15., 51.), Pranjic (90., 11-esből)
Kiállítva: Culina (90.)
PSV: Isaksson – Culina, Bréchet, Salcido, Marcellis – Simons, Méndez, Afellay – Toivonen (Koevermans, 80.), Amrabat (Lazovic, 85.), Dzsudzsák (Bakkal, 59.)
Heerenven: Vandenbussche – Goran Popov, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag – Pranjic, Grindheim (Smárason, 46.), Svec – Viktor Elm – Paulo Henrique (Kalou, 72.), Beerens (Ingelsten, 84.)

Szombaton és vasárnap négy-négy mérkőzésre kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik