Élet-Stílus

Továbbjuthat a Veszprém

Már szombaton kiharcolhatja a negyeddöntőbe jutást az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ha nyerni tud a spanyol Ademar León otthonában.

A két csapat először február 15-én találkozott egymással, akkor Marian Cozma meggyilkolása utáni első meccsén a magyar bajnok 28-26-ra diadalmaskodott.

Azon a meccsen olyan lelki erőről tett tanúbizonyságot Mocsai Lajos vezetőedző alakulata, hogy gyakorlatilag legyőzhetetlen volt.

A spanyolok ugyanakkor az alapszakaszból a maximális négyből három pontot hoztak magukkal, ám előbb Veszprémben, majd a német Flensburg otthonában is kikaptak, így aztán a hátralévő két hazai összecsapásukat szeretnék megnyerni.

Egy esetleges veszprémi vereség még nem lenne a “világ vége”, a zárófordulóban ugyanis majd azt a Montpellier-t fogadja az együttes, amelyet múlt vasárnap könnyedén legyőzött Franciaországban.

Szombaton a női BL-ben is fordulót rendeznek, a Győri Audi ETO KC a montenegrói Podgoricához látogat.

A két együttes február 15-i találkozóján a magyarok jó hajrájuknak köszönhetően diadalmaskodtak 31-27-re Zsiga Gyula és Kindl Gabriella együttese felett. Az ETO egy újabb sikerrel hatalmas lépést tenne az elődöntőbe kerülés felé, de egy négy gólnál kisebb vereség is beleférhet, mert ezt követően már csak két hazai meccs van hátra.

A magyar érdekeltségű BL-csoportok hétvégi programja:

Férfi BL, középdöntő, III. csoport, 3. forduló:
Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém, szombat 16:00
Flensburg (német)-Montpellier (francia), vasárnap 17:30
Az állás:
1. Veszprém 6 pont, 2. Flensburg-Handewitt 4, 3. León 3 (111-114), 4. Montpellier 3 (110-114)

Női BL, középdöntő, II. csoport, 4. forduló:
Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO, szombat 18:00
Ljubljana (szlovén)-Oltchim Valcea (román), szombat 17:45
Az állás:
1. Valcea 4 pont (86-79), 2. Győr 4 (92-86), 3. Ljubljana 2 (96-99), 4. Podgorica 2 (78-88)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik