Élet-Stílus

Ancelotti: én vagyok a felelős

Az UEFA-kupában szégyenszemre a legjobb 32 között kizúgó Milan szakvezetője, Carlo Ancelotti magára vállalta csapata újabb kisiklását - a bajnokságban is teret vesztő csapat alighanem trófea nélkül zárja a 2009-es esztendőt.

A brémai 1-1 után az előzetesen a sorozat fő esélyesének kikiáltott lombard csapat jól kezdte a visszavágót, ám 2-0-s vezetése ellenére szünet után kiengedte kezéből a kezdeményezést, s a mezőnyben addig is remeklő – a Bundesligában viszont „eső-kelő”, a 11. helyen porosodó Werder élt az alkalommal, s Pizarro duplájának köszönhetően kiharcolta a továbbjutást.

„Már a múlt heti odavágó első percétől jobban futballoztak, mint mi” – kezdte értékelőjét Carlo Ancelotti. „Nem igazán engedték, hogy a saját játékunkat játszhassuk. A középpályán nagyon leszűkítették a területet, s ez döntőnek bizonyult. Nincs takargatnivalóm, az enyém a felelősség a kiesésért, de a mutatott játékért is. Kielemezzük hibáinkat, hisz villámgyorsan fejlődnünk kell. A játékosaim mindent megtettek, de ez csütörtök este nem volt elég.”

Ancelotti a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva azt is kifejtette, hogy a nyártól láncreakcióként jelentkező sérülések miatt nem „állt össze” csapata játéka, a kulcsjátékosok hiánya rendre sújtotta a Milant.

„Három meghatározó játékos, Kaká, Nesta és Seedorf is sérülésből sérülésbe lavírozik, a csapat pedig ennyit nem bír el.”

“A brémaiak ellen viszont szenvedtünk az oldalról érkező beadások miatt is. Bár előre készültünk a magassági fölényükre, nem tudtunk mit kezdeni az ívelt labdákkal. A Werder annak ellenére megérdemelten jutott tovább, hogy a párharc során szinte mindvégig mi álltunk nyerésre.”

A Serie A-ban jelenleg harmadik Milan az olasz kupából a nyolcaddöntőben búcsúzott, a 16 között a Lazio „tessékelte ki”. A vörös-feketék hétvégén egy másik csalódott együttessel, a Metaliszt Harkov elleni mindkét kupatalálkozót elbukó Sampdoriával játszanak Genovában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik