Élet-Stílus

Tovább menetel a kupában a Middlesbrough

A Middlesbough együttese is bejutott az angol FA-kupa negyeddöntőjébe, miután a megismételt mérkőzésen, szerda este 2-0-ra verte a West Ham Unitedet.

A bajnokságban kiesőhelyen álló, jelenleg 19. Middlesbrough is bejutott a legjobb nyolc közé az FA-kupában, miután a londoni 1-1-es döntetlent követően, hazai környezetben két góllal legyőzte a West Ham Unitedot, amely kereken 10 hellyel áll jobban, s 10 ponttal gyűjtött többet nála a Premier League-ben.

A kupasorozat persze más kávéház, s a ‘Boro megérdemelten jutott tovább, ezt még a „kalapácsosok” edzője, Gianfranco Zola is elismerte. A Middlesbrough már az 5. percben előnybe került, midőn Stewart Downing szabadrúgásból a felső sarokba varázsolta a labdát, majd negyedórával később Tuncay Sanli használta ki, hogy James Tomkins képtelen volt felszabadítani.

„A labdarúgás az álmokról szól, és sikerült életben tartani a drukkereink álmait. A továbbjutás végre egy kis öröm számunkra ebben a nehéz szezonban, egyúttal önbizalmat adhat a bajnoki folytatásra is” – így Gareth Southgate, a „győztes hadvezér”.

A ‘Boro a negyeddöntőben az Everton vendége lesz majd.

FA-kupa, nyolcaddöntő, megsimételt mérkőzés:
Middlesbrough-West Ham United 2-0 (2-0)
Gól: Downing (5.), Tuncay (20.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik