Élet-Stílus

Sopron-Salamanca az Euroliga elődöntőjében

Rátgéber László vezette orosz Szpartak Moszkva is bejutott a női kosárlabda Euroliga április 3. és 5. között sorra kerülő négyes döntőjébe, így az is eldőlt, hogy az MKB-Euroleasing Sopron a spanyol Salamancával találkozik az elődöntőben.

A Sopron, a spanyol Salamanca és az orosz Jekatyerinburg is két találkozón abszolválta a továbbjutást, csak a címvédő Szpartak Moszkva kényszerült túlórára a negyeddöntőben, miután a pénteki, második meccsen kikapott Valenciában.

Szerdán, immár hazai pályán azonban a Szpartak ismét (kilenc ponttal) legyőzte a spanyolokat, így Rátgéber László együttese is ott lesz az április 3. és 5. között sorra kerülő végjátékban.

A Salamanca következik (MTI)

A Salamanca következik (MTI)

Egyúttal az is eldőlt, hogy a fennállása során először Final Four-résztvevő Sopron a MiZo Pécs 2010 csapatát búcsúztató Salamcával csap majd össze a fináléért, mivel a szabályok szerint az egyik elődöntőben az azonos országbeli kluboknak kell találkozniuk – jelesül a Jekatyerinburgnak és a Szpartaknak.

A helyszín még kérdéses, az viszont már hétfőn eldőlt, hogy nem Sopron lesz a házigazda, miután a magyar bajnok biztosan nem jelentkezik a rendezésre; a hírek szerint Salamanca pályázata indul a legnagyobb eséllyel.

A soproni edző nyilatkozata

„Örülök neki, hogy a két orosz szupercsapat egymással harcol. Ami a Salamancát illeti, ellenük még korai esélyekről beszélni. Csak most dőlt el, ki került a Final Fourba, így értelemszerűen nem kezdtük el feltérképezni ellenfelünket. Az biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Hozzátenném, ha nem ellenfelünk csarnokában, Salamancában találkoznánk, hanem semleges pályán, azaz valamelyik orosz csapat otthonában, az azért növelné az esélyeinket” – mondta az MTI-nek Székely Norbert, a soproni együttes vezetőedzője.


A Final Four elődöntőjében:
MKB-Euroleasing Sopron – Salamanca (spanyol)
Szpartak Moszkva (orosz)-Jekatyerinburg (orosz)

Emlékeztetőül – a negyeddöntőben:
Szpartak Moszkva (orosz)-Valencia (spanyol)
A párharc végeredménye: 2-1, a Szpartak javára.

MiZo Pécs 2010-Salamanca (spanyol)
A párharc végeredménye: 2-0, a Salamanca javára.

Fenerbahce (török)-Jekatyerinburg (orosz)
A párharc végeredménye: 2-0, a Jekatyerinburg javára.

MKB-Euroleasing Sopron – Bourges (francia)
A párharc végeredménye: 2-0, a Sopron javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik