Élet-Stílus

Mourinho a bírót hibáztatja – videó

Sir Alex Ferguson, a címvédő „vörös ördögök" menedzsere az idegenben lőtt gólt hiányolta, míg kollégája, José Mourinho egy meg nem adott tizenegyes miatt füstölgött az Inter-Manchester United BL-nyolcaddöntő „odavágója" után.

Az olasz és az angol bajnok mérkőzésén nem esett gól a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, és ez kétségkívül ez a visszavágón hazai pályán játszó Manchester Unitednek kedvez, de a helyzetek, a találkozó képe alapján a címvédő „vörös ördögök” akár még kellemesebb helyzetben is várhatnák a március 11-én esedékes második „menetet”.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere örült a döntetlennek, annak viszont már kevésbé, hogy csapatának nem sikerült bevennie Julio Cesar kapuját. „Csak vissza ne üssön, hogy nem lőttünk gólt idegenben” – magyarázta a skót tréner, aki ezzel együtt optimista a továbbjutást illetően.

„Hazai pályán jók az eredményeink, jó esélyünk van arra, hogy saját közönségünk előtt kiharcoljuk a nyolc közé kerülést. Egyébként Milánóban is jól, éretten futballoztunk, azt hiszem, a győzelmet is megérdemeltük volna” – tette hozzá Ferguson, aki hat vereség és immár hat döntetlen mellett továbbra is csak egy győzelmet számol a korábbi Chelsea-edző, most már az olasz aranyérmes Intert dirigáló José Mourinhóval szemben.

Galéria

Galéria

A portugál szakvezető arról beszélt, hogy amikor az FC Portóval 2004-ben BL-t nyert, együttese az elődöntőben szintén 0-0-ra végzett hazai pályán, de a Deportivo La Coruna otthonában képes volt kiharcolni a továbbjutást.

„A gól nélküli döntetlennek nyilván az a csapat örül, amelyik hazai pályán játssza a visszavágót, hiszen úgy számol, ha otthon nyer, akkor továbbjut. Ugyanakkor nekünk is értékes ez az eredmény. A Manchester United ezúttal gyorsabbnak és erősebbnek tűnt, ennek tükrében jó, hogy nem hátrányból kezdjük a visszavágót” – mondta az Inter vezetőedzője.

Mourinho nem lenne az, aki, ha nem piszkálta volna egy kicsit Luis Medina Cantalejo spanyol játékvezetőt, aki szerinte a csapatának nem adott meg egy tizenegyest. „Ha olyan bírót kapunk a visszavágóra, aki ugyanazt a védelmet megadja nekünk idegenben, mint amit nálunk megkapott a vendégcsapat, akkor mi jutunk be a BL negyeddöntőjébe” – tette hozzá.


Szerda délután az a hír járta, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást kezdeményez José Mourinho fent idézet nyilatkozata miatt. Később az UEFA ezt cáfolta. A szervezet szóvivője szerint azért nem indul vizsgálat a tréner ellen, mert a elhangzottakat pontatlanul fordították le. Az Inter edzője amúgy a mérkőzést követően – illetlen módon – nem gratulált kollégájának. Igaz, utóbb azt mondta, hogy ez nem lekezelés volt a részéről, és hogy egy üveg drága bort vitetett az MU mesterének hotelszobájába.


Wenger: kár a kihagyott helyzetekért

A háromfelvonásos angol-olasz Bajnokok Ligája-ütközet másik keddi találkozóján az Arsenal egy büntetőből szerzett góllal fektette két vállra a Serie A-ban sem brillírozó, jelenleg 10. helyen álló AS Romát, és ha Nicklas Bendtner, valamint Emmanuel Eboue is értékesítette volna nagy helyzetét, az „ágyúsok” még nagyobb önbizalommal készülhetnének Rómába.

Arsene Wenger is az elpuskázott lehetőségek miatt szomorkodott a lefújást követően. „A játékunkkal elégedett vagyok, de több helyzetünk is volt, sajnálatos, hogy azokból nem szereztünk újabb gólokat. Az viszont örömteli, hogy nem kaptunk gólt. Ha a visszavágón egy gól már elég lehet a továbbjutáshoz” – jegyezte meg a francia szakvezető.

Luciano Spalletti, az AS Roma edzője elismerte, hogy az Arsenal rászolgált a győzelemre. „Jobban játszottak, megérdemelten nyertek, ez a 0-1 tisztességes eredmény a részünkről. Az Arsenallal most meggyűlt a bajunk, de biztos vagyok abban, hogy a visszavágón teljesen más lesz a játék, és tudom, hogy képesek leszünk helyzeteket kidolgozni” – mondta Spalletti.

Valdest védik a társak

A Barcelona együttese az elmúlt hetekben sorozatban nyerte a meccseit, a legutóbbi három összecsapáson viszont egy vereség és két döntetlen Pep Guardiola csapatának a mérlege. A katalánok kameruni támadója, Samuel Eto’o szerint nincs ok az aggodalomra. „Hosszú hónapok után először kaptunk ki a bajnokságban, ma este pedig Európa egyik legjobb csapatának otthonában játszottunk döntetlent” – mondta a csatár, aki aztán sietett megvédeni a Juninho szabadrúgásánál rosszul helyezkedő kapusát.

„Előfordulnak az ilyen gólok, ha három kapus áll a vonalon, akkor is bement volna” – mondta a kameruni, és csatártársa, a francia Thierry Henry is hasonló véleményen volt. „Tisztában voltunk azzal, hogy mire képes Juninho, ez benne volt a pakliban, ő bármikor bárhonnan képes betalálni” – így a francia világbajnok, aki a második félidőben kialakította az 1-1-es végeredményt.

„Az első félidőben szenvedtünk, de a szünet után lelassult a Lyon játéka, és mi végre azt tudtuk játszani, amiben nagyon jók vagyunk” – mondta Henry, aki értetlenül fogadta az újságírók egyik kérdését. „Miért ne kellett volna megünnepelnem egy francia csapat elleni gólomat? A Barcelona játékosa vagyok, ráadásul nem is a Lyonnak szurkolók” – mondta a 31 éves klasszis.

Henry szerint az idegenben elért döntetlen ellenére továbbra is teljesen nyílt a párharc. Edzője egy kicsit másképp gondolja, de ő is igyekezett hangsúlyozni, hogy nagyon oda kell figyelni a játékosainak a két hét múlva esedékes visszavágón. „A szünetben arra kértem a játékosaimat, hogy nyugodtan futballozzanak, biztos voltam abban, hogy a Lyon képtelen 90 percen át tartani az első félidőben diktált hatalmas iramot. Az idegenben szerzett góllal nálunk van az előny, de a visszavágót le kell még játszani” – értékelt Pep Guardiola a mérkőzést követően.

A francia bajnok mestere is bizakodó. „Az első félidőben sokkal jobbak voltunk, kár hogy csak egygólos előnyt szereztünk. A visszavágó nagyon nehéz lesz Barcelonában, de az ellenfelünk nem fog változtatni otthon sem a taktikáján, ami bizakodóvá tesz. Ma este is bőven voltak helyzeteink, és a Nou Campban sem lesz ez másképp” – vélekedett Claude Puel, a Lyon trénere.

Sportszerű madridiak

A játéknap legizgalmasabb összecsapásán sem született győztes, az Atletico otthonában ért el értékes döntetlent Lisandro duplájával a sorozatot 2004-ben megnyerő FC Porto. Az 2-2-es eredmény a madridi csapat számára hízelgő, és meglepő módon így látta ezt a korábban a portugál együttesben is megforduló Maniche. „El kell ismernem, hogy jobb volt a Porto, sokkal több helyzetük volt, győzelmet érdemeltek volna. Ha idegenben sikerül gólt lőnünk, akkor még nincs veszve semmi” – mondta a középpályás.

Az Atletico előnyét kétszer is egalizáló Lisandro elégedett volt a csapat teljesítményével, ugyanakkor úgy véli, hogy már akár el is dönthették volna a párharcot Madridban. „Rengeteg helyzetünk volt, de a kritikus pillanatokban sokszor nem voltunk elég higgadtak. Úgy érzem győzelmet érdemeltünk, de ez sem rossz eredmény.

Keddi eredmények:

Atlético Madrid (spanyol)-FC Porto (portugál) 2-2 (2-1)


Gól: Maxi Rodriguez (3.), Forlan (45.+2) ill. Lisandro (22., 72.)



Olympique Lyon (francia)-Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)


Gól: Juninho (7.), ill. Henry (67.)

Arsenal (angol)-AS Roma (olasz) 1-0 (1-0)


Gól: Van Persie (37., 11-esből)

Inter (olasz)-Manchester United (angol) 0-0




Szerdai program:

Real Madrid (spanyol)-Liverpool (angol)
Chelsea (angol)-Juventus (olasz)
Sporting (portugál)-Bayern (német)
Villarreal (spanyol)-Panatinaikosz (görög)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik