Élet-Stílus

Geráék továbbjutottak az FA-kupában

A Gera Zoltánt is alkalmazó a Fulham bejutott az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjébe, miután hazai pályán legyőzte a másodosztályú Swansea csapatát, a Blackburn viszont nem bírt a Championshipben szereplő riválisával.

A megismételt mérkőzésen a Fulham 2-1-re legyőzte a másodosztályú Swansea együttesét, ezzel bejutott az FA-kupa negyeddöntőjébe, ahol a Manchester Uniteddel csap össze.

A Fulham hátrányból állt talpra, a hajrában négy perc alatt fordított Simon Davies szöglete, illetve kitűnő beadása után. Előbb Clint Dempsey, majd Bobby Zamora fejezte be az akciót – utóbbi már a negyedik gólját szerezte a szezonban a walesi középpályás asszisztálása mellett. A londoniak magyarja, Gera Zoltán 0-1-es állásnál, a 60. percben csereként lépett pályára.

Clint Dempsey (jobbra) góljával egyenlített a Fulham (MTI/EPA)

Clint Dempsey (jobbra) góljával egyenlített a Fulham (MTI/EPA)

„A játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget, de persze így is sokat tanultunk a kupamenetelésből, és a tapasztalatokat a bajnokságban próbáljuk meg hasznosítani” – mondta Roberto Martinez, a Championshipben kilencedik walesi Swansea trénere.

A Blackburn Rovers nem bírt a másodosztályú ellenfelével, mivel 1-0-ás vereséget szenvedett a Ricoh Arenában a Coventry ellen, búcsúzott a sorozattól.

Az „égszínkékek” hőse, legjobbja Leon Best volt: a 22 éves támadó a 60. percben Aron Gunnarsson centerezését váltotta gólra, és ezzel a negyeddöntőbe repítette a csapatát, amely legközelebb a Chelsea-vel találkozik az FA-kupában.

FA-kupa nyolcaddöntő, újrajátszás:
Coventry (II. osztályú)-Blackburn 1-0
Fulham-Swansea (II.) 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik