Élet-Stílus

Egyre nagyobb bajban a Valencia

A fizetésüket váró játékosok még kivárnak, ugyanakkor sajtóértesülések szerint leállt az építkezés a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Valencia új stadionjánál.

A Las Provincias regionális lap, illetve az AS című sportújság arról számolt be szerdán, hogy pénzügyi nehézségek miatt szünetel a 75 ezer férőhelyesre tervezett aréna kivitelezése.

A tervek szerint a következő idényben már ebben fogadta volna ellenfeleit a Primera División egyik meghatározó alakulata, de most már annak is örülnének a klub vezetői, ha a 2010/2011-es szezonra elnyerné végső formáját a 200 millió euró költségvetésű – egyébként félig kész – létesítmény. Az FC Valencia jelenleg az 55 ezres Mestalla Stadionban játssza hazai mérkőzéseit.

Az épülő stadion látványterve

Az épülő stadion látványterve

A klub komoly adósságokkal küszködik, egyebek mellett több havi fizetéssel, összesen mintegy 16 millió euróval tartozik a játékosainak. A csapatkapitány Carlos Marchena ezzel együtt kijelentette: a futballisták továbbra is bíznak a vezetésben, és abban, hogy hamarosan kifizetik őket.

A januári átigazolási szezon előtt több alkalommal is felmerült, hogy a komoly adóssághegyet maga előtt görgető egyesület kénytelen lesz eladni a legjobbjait. Timo Hildebrandot és Ivan Helguerát el is engedték, a klub két legértékesebb játékosa (David Villa és David Silva) viszont – egyelőre – maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik