Élet-Stílus

Német ellenfelet kapott a Pick Szeged

A Pick Szeged a német Nordhorn csapatával csap össze a férfi kézilabda KEK negyeddöntőjében. Az anyagi gondokkal küzdő ellenfél meggyengült, de még így is nagyon erős.

A keddi, bécsi sorsoláson kiderült, hogy az első mérkőzést március 28-án vagy 29-én Nordhornban, az egy héttel későbbi visszavágót pedig a Tisza-parti városban rendezik. A Nordhorn jelenleg a 9. a német bajnokságban.

Komoly anyagi gondjai vannak a német együttesnek, nem csoda, hogy kénytelenek voltak az elmúlt időszakban eladni a legnagyobb sztárjaikat. A német válogatott Holger Glandorf mellett a szlovák Kukucka és a norvég Mamelund is továbbállt.

Zubaiék az előző körben a Dunaferrt búcsúztatták (MTI)

Zubaiék az előző körben a Dunaferrt búcsúztatták (MTI)

“Tudjuk, hogy a Nordhorn meggyengült, ám így is maradt húsz olyan játékosa, aki a Bundesligában, a világ legerősebb bajnokságában edződik. Kemény ellenfél lesz, az biztos. Előny, hogy a visszavágót nálunk rendezik. Remélem, március végéig jobbak leszünk, egységesebbé válik a csapat. A sérültjeink már felépültek, de még nincsenek csúcsformában” – mondta az MTI-nek Lele Ambrus, a magyar csapat ügyvezetője.

Vladan Matics vezetőedző nem őrült a sorsolás eredményének. „Megint nem volt szerencsénk, most is kemény ellenfelet kaptunk. 50-50 százalék esélye van a csapatoknak továbbjutásra. Tipikusan svéd stílusú kézilabdát játszik a Nordhorn. Az mindenképpen biztató, hogy idegenben kezdünk!” – nyilatkozta a tréner az egyesület honlapján.

“A Szeged a KEK egyik élcsapata, és fiatal, tapasztalatlan együttesemnek ez nem túl sok lehetőséget jelent” – mondta a dpa német hírügynökségnek Ola Lindgren, a Nordhorn vezetőedzője. “Remélem, Maik Machulla és Bjarte Myrhol felépül sérüléséből a párharcra.”

Schuch Timuzsin együttese, a román Constanta a spanyol Valladoliddal, Buday Dániel klubcsapata, a svájci Kadetten pedig a bosnyák Boszna Szarajevóval mérkőzik.

A KEK negyeddöntőjének párosítása:
Nordhorn (német)-Pick Szeged
Kadetten (svájci)-Boszna Szarajevo (bosnyák)
Valladolid (spanyol)-Constanta (román)
Amicitia Zürich (svájci)-Metalurg Szkopje (macedón)

távoznak győrből a herr testvérek

A nyáron elhagyja a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát a válogatott Herr Orsolya és testvére, Anita. “Herr Orsinak nyáron lejár a szerződése, amelyet a kapus nem kíván meghosszabbítani. Mi is úgy gondoljuk, nem túl szerencsés, hogy Pálinger Katalin cseréjeként van számon tartva” – mondta Konkoly Csaba vezetőedző a handball.hu-nak. “Testvére, Herr Anita dönthetett, nálunk marad vagy elhagy bennünket. Másfél hete ő inkább az utóbbit választotta. Remélem, hogy jól megfontolt döntést hozott.”

Herr Orsolya háromszoros magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes, olimpiai negyedik helyezett. Anita a válogatott bő keretéhez tartozik.

—-Támadások kereszttüzében a kézilabdaelnök—-

Magyarázatokat és tételes elszámolást vár Hasszan Musztafától, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) egyiptomi elnökétől az európai férfi elitklubokat – köztük az MKB Veszprémet – tömörítő GCH elnevezésű szervezet.

Amint az a Group Club Handball internetes oldalán olvasható, a szervezet a február 2-i zágrábi ülésén foglalkozott a sportágat érintő negatív történésekkel, és utóbb az azon megfogalmazott kritikákat tette közzé.

A szervezet nehezményezi többek között, hogy az elnök összesen több mint 500 ezer svájci frankot vett fel utazásai során költségtérítés címén, noha számlákat nem adott le. Emlékeztet emellett arra is, hogy a 2004-es olimpia előtti egyik tesztversenyen az egyiptomi válogatott fele a lelátón ült, miután kiderült, hogy lesz doppingvizsgálat. A GCH ezzel kapcsolatban megjegyzi, az egyiptomi szövetség és Hasszan Musztafa panasszal élt, mert nem tájékoztatták őket a torna előtt a tervezett kontrollról.

A német Spiegel magazin egyik január végi cikke alapján arról is szó esett a tanácskozáson, hogy az 1999-es egyiptomi férfi vb szervezőbizottsága csak négy év késéssel kapta meg azt a csaknem 700 ezer dollárt, amelyet a nemzetközi szövetség átutalt. Az összeg egy strasbourgi bank számláján állt, a kifizetéshez Musztafa aláírására volt szükség.

A GCH még kitért arra, hogy a pekingi olimpia kvalifikációs versenyeit botrányok kísérték, mert az IHF nem megfelelő bírókat küldött, illetve az orvosi bizottság doppingellenes ügyekre vonatkozó költségvetését csökkentették.

Musztafa lemondását sürgeti Peter Mühlematter IHF-főtitkár, aki január 30-án jelentette be, hogy a bázeli ügyészség nyomozást indított a szövetség gazdálkodása miatt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik