Élet-Stílus

Nem költözik a Dakar

Ismét argentin és chilei helyszíneken rendezik meg a Dakar-ralit, a világ legnagyobb és legnépszerűbb tereprali versenyét. Ezt Francisco Vidal chilei kormányszóvivő jelentette be kedden, Santiago de Chilében.

Yann Le Moenner, a Dakar-ralit szervező A.S.O. irányítója már az idei, sikeresnek ítélt dél-amerikai rendezés után – január közepén – közölte, hogy várhatóan a következő versenyt is a két ország bonyolíthatja le.

A helyszín kijelölésénél fontos szempont volt, hogy 2010-ben Argentína és Chile a függetlenségük kikiáltásának bicentenáriumát ünnepli.

A hagyományos – korábban Afrikában zajló – Dakar-ralit terrortámadások veszélye miatt fújták le az elmúlt évben; a szervezők aztán úgy döntöttek, hogy idén Dél-Amerikában rendezik meg a viadalt. A tavalyi törlésről egy nappal a rajt előtt, január 4-én határoztak; a verseny 1979 óta íródó históriájában példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon.

A Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében lebonyolított tereprali viadal január 3-án Buenos Airesből rajtolt és január 17-én ugyancsak az argentin fővárosban ért véget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik