Élet-Stílus

Elhalasztották a teljes bajnoki fordulót

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságának keddi döntése értelmében az időjárási körülmények miatt elhalasztják a Soproni Liga hétvégi, 17. fordulójának mérkőzéseit.

Arról, hogy mikor kerül sor a fordulóra, még nem született döntés. A versenybizottság közleményében leszögezi, hogy erre a lépésre a magyar labdarúgás érdekében kényszerült, mivel egyrészt védeni kell a játékosok testi épségét, másrészt erősen korlátozott a szurkolók megfelelő kiszolgálása.

Pénteken a Szombathelyi Haladás–FC Fehérvár mérkőzéssel indult volna a 17. forduló, szombaton az Újpest–Vasas, Siófok–Nyíregyháza, REAC–Paks, Kaposvár-Diósgyőr, Honvéd–MTK, Kecskemét–Zalaegerszeg, vasárnap pedig a Debrecen-Győr találkozókra került volna sor.

“Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy meg tudjuk rendezni a mérkőzést. Az éjjel várhatóan letolják a havat a pályáról, hogy holnap a munkások kezelésbe tudják venni, hiszen a meteorológia előrejelzések szerint már plusz fokok várhatóak” – nyilatkozta az MTI-nek Nemes Károly, az Újpest sajtófőnöke.

“Maximálisan egyetértek a döntéssel, mert ez a játékosok és a nézők érdekét szolgálja. A Bozsik Stadionban várhatóan játékra alkalmatlan lett volna a pálya, jelenleg kizárólag a műfüves pályát tudják használni a futballisták” – mondta George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

Múlt héten a tavaszi nyitófordulóból a Győr-Haladás, valamint a Zalaegerszeg-Debrecen összecsapásokat halasztották el, előbbit kedden, utóbbit 25-én, szerdán kellet volna pótolni, végül azonban mindkettőt törölték

Ajánlott videó

Olvasói sztorik