Élet-Stílus

Ancelotti vb-ről és Elefántcsontpartról álmodozik

Carlo Ancelotti meglepő nyilatkozatot tett: az UEFA-kupában is érdekelt AC Milan szakvezetője Elefántcsontpart válogatottjával venne részt világbajnokságon.

„Világbajnokságon szeretnék irányítani egy nemzeti csapatot. Bár eddig semmiféle kapcsolatom nem volt Elefántcsontparttal, szívesen dolgoznék az afrikai együttes élén” – mondta Carlo Ancelotti, az olasz bajnokságban leghosszabb ideje, 2001 óta ugyanannál a klubnál, az AC Milannal alkalmazásban lévő edző.

Elefántcsontpartot dirigálná (MTI/EPA)

Elefántcsontpartot dirigálná (MTI/EPA)

„Arról ábrándozom, hogy kivezettek a vb-re egy válogatottat, és a munkában partnerem is lenne, Arrigo Sacchi készen áll, hogy a segédem legyen” – folytatta Ancelotti, ámbátor kikötötte: csak másodállásban lenne kapitány. (Guus Hiddink is így „csinálja”, egyszerre dirigálja a Chelsea-t és az oroszokat.)

„Nem kívánom elhagyni Olaszországot, és nem akarok teljes állású kapitány lenni” – közölte a milánóiak trénere.

Carlo Ancelotti korábban a Reggiana, a Parma és a Juventus csapatait irányította, míg a „kinézetett” pályaedző, Arrigo Sacchi már volt szövetségi kapitány: 1991-től 1996-ig Olaszország válogatottját irányította, amellyel 1994-ben, az Egyesült Államokban világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik