Élet-Stílus

Vízilabda: a Honvéd nyerte a rangadót

A házigazda Honvéd két góllal győzött az Eger ellen a férfi vízilabda ob I vasárnapi rangadóján, a Kőér utcában. A vendégek egy negyed kivételével tartották magukat.

A legutóbbi bajnokság ezüstérmese – amely ősszel odahaza 12-9-re legyőzte a Honvédot – tett viszontlátogatást az ob I előző idényében bronzérmesként végzett fővárosi csapatnál, és a számos olimpiai bajnokot is felvonultató felek csatája a védelmek remeklésének, vagy ha úgy tetszik, a támadójáték kölcsönös akadozásának a jegyében indult. Ennél fogva csaknem hat percig érintetlen maradt az egyformán ötkarikás aranyérmes kapusok – Gergely István, illetve Szécsi Zoltán – hálója, mígnem a vendéglátók román balkezese, Andrei Iosep emberelőnyből megtörte a jeget.

A második negyed elején viszont már 3-1 volt – oda, vagyis a hevesiek fordítottak. Mintha azonban a gárdák a változatosság gyönyörködtet igazát vallanák a magukénak, a második játékrész közepén – Szivós Márton második találatát követően – már 5-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Sőt a tarthatatlan Honvéd-tüzér biztos kézzel értékesített büntetője – saját harmadik gólja – után 6-3-ra módosult az állás a harmadik negyed elején.

Hiába repül Szécsi, az Eger kikapott (MTI)

Hiába repül Szécsi, az Eger kikapott (MTI)

Magabiztosabbnak és harcosabbnak tűntek a hazaiak, pontatlanná váltak a vendégek. Nem volt hát meglepő, hogy az ifjú Bátori Bence a védekező kezek között is bevágta a Honvéd hetedik gólját (7-3), majd a kétszeres olimpiai bajnok Gergely hárította bravúrral a háromszoros bajnoktárs Biros Péter ötméteresét, aki valamivel később azért javított a bizonyítványán, mint ahogy a kanadai Aaron Feltham is pompás bombával jelezte, hogy azért az Eger még nem adta fel (7-5).

Csakhogy a Honvéd nem rontotta el az utolsó negyed elején neki megítélt fórt, majd jött a negyedik Szivós-gól is (9-5), minek utána már csak a szépítés lehetősége adatott meg az Egernek.

A győzelemmel a Honvéd 35 pontos lett és feljött – a 15 forduló után százszázalékos mutatóval, 45 ponttal éllovas, címvédő Vasas mögé – a második helyre. A harmadik pozíciót a Ferencváros foglalja el (34 pont), s a negyedik az Eger (30). Az alapszakaszból még hét forduló van hátra.

Vodafone férfi ob I:
Domino Honvéd – ZF-Eger 9-7 (1-2, 4-1, 2-2, 2-2)
A góldobók: Szivós 4, Iosep 2, Székely, Bátori, Paján 1-1, illetve Feltham, Biros 2-2, Hegedűs, Varga II Zs., Kiss Cs. 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik