Élet-Stílus

Seedorf góljával nyert a Milan

Győzött ugyan az AC Milan együttese a Cagliari ellen, ám a lemaradása így is kilencpontos a listavezető Interrel szemben. A Fiorentina a hajrában fordított meg egy elveszettnek hitt mérkőzést, a Lazio akárcsak a Genoa idegenben győzött.

A három Bajnokok Ligájában is érdekelt olasz együttes már a szombaton letudta a 25. bajnoki fordulót. Az Internazionale, a Juventus és az AS Roma is hozta a kötelezőt, azaz a három pontot, ám egyikük sem brillírozott, a kulcsjátékosok már fejben a hétközi BL-meccsekre koncentráltak. Ugyanez elmondható volt a Milan-sztárokról is, akik a gyatra tavalyi teljesítmény miatt csak az UEFA-kupában érdekeltek.

A Cagliari ellen a sérült Kaká nélkül, de Beckhammel kezdtek a milánóiak, és az első percekben beszorították ellenfelüket. A forduló előtt a tabella hetedik helyén álló, azaz korántsem pofozógép vendégek szépen lassan kiszabadultak a hazaiak szorításából, és átvették az irányítást. Az első félidőben egy szabálytalan Inzaghi-gól – a rutinos csatár természetesen lesen volt – mellett nem sok minden történt.

A gólszerző Seedorf és Daniele Conti (MTI/EPA)

A gólszerző Seedorf és Daniele Conti (MTI/EPA)

A fordulás után is haloványan futballozott a Milan, ám egy szerencsés szituáció után megszerezte a vezetést. A Cagliari kapusa és a védők nem értették meg egymást, így egy előrevágott labda Clarence Seedorf elé pattant, és a holland 15 méterről az üres kapuba helyezett. A hátralévő percekben a házigazda csak arra vigyázott, hogy megőrizze sovány előnyét, ami sikerült is, így kilencpontosra csökkent a lemaradása a városi riválissal szemben.

A Fiorentina egygólos hátrányból fordított hazai pályán a Chievo ellen, a Lecce otthonában pedig 2-0-ra győzött a Lazio. A Torino az Udinese legyőzésével elmozdult a kieső zónából, a Reggina viszont maradt, miután kikapott a Cataniától.

Serie A, 25. forduló:
AC Milan-Cagliari 1-0 (0-0)
Gól: Seedorf (66.)

Catania-Reggina 2-0 (1-0)
Gól: Capuano (35.), Potenza (74.)

Fiorentina-Chievo 2-1 (0-1)
Gól: Gilardino (73.), Mutu (94.), illetve Morero (13.)
Piros lap: Italiano (82., Chievo)

Lecce-SS Lazio 0-2 (0-1)
Gól: Foggia (10.), Kolarov (50.)

Napoli-Genoa 0-1 (0-0)
Gól: Jankovic (69.)

Sampdoria-Atalanta 1-0 (0-0)
Gól: Pazzini (61.)

Torino-Udinese 1-0 (0-0)
Gól: Dellafiore (80.)
Piros lap: Domizzi (94., Udinese)

Szombati meccsek:
Palermo-Juventus 0-2
AS Roma-Siena 1-0
Bologna-Internazionale 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik