Élet-Stílus

Kiosztották az anti-Oscart

A John Wilson által, 1980-ban alapított anti-Oscar-díjat az idén Paris Hilton, Mike Myers és Pierce Brosnan kapta. A kritikusok azonban a legújabb Indiana Jones-filmet sem kímélték.

Mike Myers vígjátéka, a Love Guru nyerte el az idei év legrosszabb filmje címet. Ráadásul Myers a legrosszabb alakítást nyújtó színész, valamint a legrosszabb forgatókönyv kategóriában is bezsebelhette az Arany Málna-díjat. Pierce Brosnan érdemelte ki a legrosszabb férfi mellékszereplő díját a Mamma Miában alakított szerepéért.

A legrosszabb színésznő anti-Oscar díját – a The Hottie and the Nottie (A dögös és a dög) című vígjátékban nyújtott alakításáért – Paris Hiltonnak ítélték oda az Arany Málna-díj Alapítvány kuratóriumi tagjai. A Hilton örökösnő a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Arany Málna-díjat is elnyerte a Repo! The Genetic Opera című rock musicalért. Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című film pedig a “legrosszabb folytatás” kategóriájában diadalmaskodott.

Többek között Ben Affleck, Eddie Murphy, Daryl Hannah, Halle Berry, Nicole Kidman és Sylvester Stallone kapott már eddig anti-Oscart.

A díjat John Wilson újságíró-publicista alapította 1980-ban, az Oscar-díj ellenpólusaként. Az Arany Málna „győzteseit” egy nappal az Oscar-díj gálaestje előtt nevezik meg. A díj egy golflabda-nagyságú, super 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, amelynek értéke 4,97 dollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik