Élet-Stílus

Kikapott a Győr, továbbjutott a Szeged

Két győzelem után a Győri Audi ETO KC 28-26-ra kikapott a román Oltchim Valcea otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában. A férfi KEK nyolcaddöntőjében a Pick Szeged nyerte a magyar párharcot.

A Győr az első két meccsét megnyerte, s egy újabb idegenbeli sikerrel hatalmas lépést tett volna az elődöntőbe kerülés felé.

Idegesen kezdtek a csapatok, az első gólra négy percet kellett várni. A Győr nem ijedt meg, és a 4-3-ra, majd 5-4-re vezetett is, ugyanakkor ezt követően az agresszívebb védekezésre kapcsoló Valcea sorozatban négyszer volt eredményes.

Konkoly Csaba edző időt kért, és gyorsan sikerült is egyenlíteni. A szünetig hol két góllal vezettek a Szűcs Gabriellával és Borbás Ritával felálló hazaiak, hol pedig felzárkózott az ETO.

Görbicz Anitáék két góllal kaptak ki (MTI)

Görbicz Anitáék két góllal kaptak ki (MTI)

A pihenőt követően jobban kezdett a román gárda, és biztosan őrizte három-négy gólos előnyét. Pontatlanok voltak a győri támadások, szerencsére azonban a hazai csapat sem „pörgött”.

Az utolsó tíz percben egymás után háromszor lopott labdát a Győr, és gyorsan fordított kétgólos hátrányból. Ezután időt kért a román edző, s 40 másodperc múlva már a Valcea vezetett.

Dinu fontos pillanatban védett ziccert, és ez a magyar bajnok első idegenbeli vereségét jelentette a BL-ben. A Győr jövő szombaton a montenegrói Podgorica otthonában lép fel.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Oltchim Valcea (román) – Győri Audi ETO KC 28-26 (16-14)

Az állás:
1. Valcea 4 pont/3 mérkőzés (86-79)
2. Győr 4/3 (92-86)
3. Podgorica (montenegrói) 2/2 (50-53)
4. Ljubljana (szlovén) 0/2

I. csoport:
Hypo Niederösterreich (osztrák)-Viborg (dán) 30-28
Ikast (dán)-Podravka Koprivnica (horvát) 28-31

Az állás:
1. Hypo NÖ 6 pont
2. Viborg 4
3. Koprivnica 2
4. Ikast 0

—-Negyeddöntőben a Szeged—-

A Pick Szeged az idegenbeli négygólos vereség után hazai környezetben 28-19-re nyert a Dunaferr ellen a férfi kézilabda KEK magyar érdekeltségű nyolcaddöntőjében, szombaton.

Az első találkozón a remekül hajrázó dunaújvárosiak 33-29-re nyertek, most azonban a Szeged nekiugrott riválisának.

A visszavágón magabiztosan nyertek Szubai Szabolcsék (MTI)

A visszavágón magabiztosan nyertek Zubai Szabolcsék (MTI)

A 13. percben a Tisza-partiak ledolgozták hátrányukat (7-3), negyedóra után 9-4-re vezettek. Ekkor a Dunaferr időt kért,
ám erejéből csak arra futotta, hogy ne szakadjon le jobban. Keményebb lett a meccs, és a szünetig felváltva estek a gólok.

A folytatásban állva hagyta ellenfelét a Szeged, amely már tíz góllal is meglépett. Padlóra került a Dunaújváros, és már nem volt visszaút. A negyeddöntő sorsolására kedden kerül sor.

Férfi KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Pick Szeged-Dunaferr 28-19 (15-9)
Továbbjutott: a Szeged, 57-52-es összesítéssel.

Kiesett a Debrecen

Búcsúzott a férfi EHF Kupától a Debrecen, miután a nyolcaddöntő visszavágóján döntetlent ért el a vendég szlovén Velenjével szemben. Az egy héttel ezelőtti találkozón a szlovénok 35-24-re nyertek, a visszavágón
nem volt esély a tetemes hátrány ledolgozására.

Férfi EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
DKSE-Airport Debrecen – Velenje (szlovén) 26-26 (12-11)
Továbbjutott: a Velenje, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik