Élet-Stílus

Tsonga visszavágott, Roddick tiltakozik

Jo-Wilfried Tsonga ismét visszavágott Novak Djokovicsnak a 2008-as Australian Open döntőjében elszenvedett vereségért, és győzelmével döntős a marseille-i tornán. Andy Roddick pedig tiltakozásul nem indul a jövő heti dubaji viadalon.

A francia teniszező az első „randevún”, a 2008-as Australian Open döntőjében kikapott Novak Djokovicstól, ám ezért – akár Ludas Matyi – már háromszor is visszavágott, Bangkokban, Párizsban és a sanghaji Mesterek Kupáján is legyőzte szerb riválisát, és a marseille-i torna elődöntőjében is ő volt a jobb.

A hazai közönség előtt szereplő Tsonga az első játszmában egyszer elvette szerb ellenfele adogatójátékát, és 6:4-gyel lépéselőnybe került. A folytatásban mind a két teniszező hozta saját szervajátékait, így a rövidítés döntött – Tsonga javára.

Andy Roddick tiltakozik (MTI)

Andy Roddick tiltakozik (MTI/EPA)

Az amerikai Andy Roddick Memphisben az elődöntőnél jár, de nem csak azért érdemel említést, ugyanis kijelentette: nem
vesz részt a jövő heti dubaji viadalon (amelyen egyébként ő a címvédő), mert a szervezők nem adtak beutazási engedélyt a most zajló női tornára nevezett izraeli Shahar Peernek.

A WTA ezért 300 ezer dolláros büntetéssel sújtotta a dubaji szervezőket, Peer pedig a világranglistán 130 pontos jóváírást és 44 250 dolláros kártérítést kapott. A férfiak között induló Andy Ram egyébként megkapta a beutazási engedélyt.

„Nem értek egyet azzal, ami ott történt, ezért nem utazom el az Egyesült Arab Emírségekbe” – szögezte le Andy Roddick.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik