Élet-Stílus

Hajnalék pontot szereztek a rangadón

Hajnal Tamás együttese, a Borussia Dortmund a hajrában mentett pontot a Schalke elleni Ruhr-vidéki derbin, a német labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.

A Dortmund szemszögéből szokásos eredmény született, Hajnaléknak ugyanis ez volt a 11. döntetlenjük a szezonban – a mezőnyben a legtöbb -, 1-1-re pedig immár hetedszer végeztek. A mostani pontosztozkodás ugyanakkor győzelemmel ér fel a számunkra, hiszen a meccs jelentős részében a Schalke dominált; Kevin Kuranyi egymaga eldönthette volna a derbit.

Kuranyi könnyen hős lehetett volna (MTI/EPA)

Kuranyi könnyen hős lehetett volna (MTI/EPA)

A válogatott csatár a 20. percben egy gyönyörű góllal szerzett vezetést szerzett gelsenkirchenieknek: Halil Altintop beadása után akrobatikus mozdulattal lőtt a kapu jobb oldalába. Később hasonló mozdulattal kapu fölé tüzelt, és ezt megelőzően volt még egy ígéretes fejese is, csakhogy néhány centit tévedett.

A szünet után pedig egy óriási ziccert hagyott kihasználatlanul: Neven Subotic hibája nyomán lőhetett, de nem találta el a kaput. A második félidőben a meccset végigjátszó, amúgy jól futballozó Hajnalnak is volt egy ígéretes próbálkozása, ám a labda a léc fölött zúgott el.

A Borussia Dortmund támadójátéka ezzel együtt csapnivaló
volt, de a hajrában – köszönhetően annak is, hogy Jürgen Klopp
edző csatárokat cserélt be -, már jobban csipkedte magát a vendégcsapat, és a 81. percben egyenlített. Mohamed Zidan a jobb felsőbe küldte a labdát – Manuel Neuer belekapott, de nem tudott védeni. Zidan akár a győzelmet is megszerezhette volna, ám ziccerénél nagy bravúrral védett a Schalke kapusa.

A döntetlent követően a Borussia Dortmund a nyolcadik, a Schalke pedig a kilencedik helyen áll a Bundesligában.

Bundesliga, 21. forduló:
Schalke 04-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Gól: Kuranyi (20.), ill. Zidan (81.)

Szombat:
Arminia Bielefeld-Bochum, 15:30
Bayern München-1. FC Köln, 15:30
Energie Cottbus-Werder Bremen, 15:30
Karlsruhe-Eintracht Frankfurt, 15:30
Borussia Mönchengladbach-Hannover 96, 15:30
VfB Stuttgart-1899 Hoffenheim, 15:30
VfL Wolfsburg-Hertha BSC, 15:30

Vasárnap:
Bayer Leverkusen-Hamburger SV 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik