Élet-Stílus

Győzött és már második a Vasas

A Vasas legyőzte a vendég Honvédot a Soproni Liga tavaszi idényének nyitányán, így az Újpestet megelőzve - legalábbis ideiglenesen - feljött a második helyre.

A forduló előtt harmadik Vasas, ha nem is ideális talajon, de letisztított, hómentes pályán fogadta a Budapest Honvédot.
A vendégek számára rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, miután az ötödik percben gólt kaptak, és a félidőben már háromgólos volt Pölöskei Gábor csapatának hátránya.

A Vasasban B. Tóth volt a főszereplő, előbb Tóth András, majd Németh Norbert fejére varázsolta a labdát, később pedig ő fejezte be az akciót: 15 méterről lőtt a kapu bal oldalába. A Honvéd kapusa, Rabóczki egyébként két gólban is benne volt.

Angyalföldi boldogság (MTI)

Angyalföldi boldogság (MTI)

A szünet után „hátradőlt” a Vasas, a Honvéd fölényben játszott, akadtak is helyzetei, de csak a szépíteni tudott: a becserélt Hercegfalvi sarokkal (!) helyezte kapuba a labdát.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy az angyalföldiek padról beszállt játékosa, Piller 13 perc alatt két sárgát is begyűjtött, így idő előtt, 88. percben mehetett az öltözőbe melegedni.

„Nagy fegyvertény, hogy a jó erőkből álló Honvédot sikerült legyőznünk. Az első félidő jól sikerült, szintre minden bejött. A szünet után mindent egy lapra feltéve támadott a Honvéd, de szerencsére volt egy Németh Gabink (a kapus), és nagyon fontos három pontot szereztünk” – nyilatkozta a meccset közvetítő Sport TV-nek Mészöly Géza, a Vasas edzője.

Nem sikerült az új REAC-tréner, Hevesi Tamás debütálása (MTI)

Nem sikerült az új REAC-tréner, Hevesi Tamás debütálása (MTI)

A délután ötkör kezdző meccseken a 2-1 volt a slágereredmény, három pályán is ilyen arányban osztoztak a gólokon. Az MTK egy kapitális védelmi és kapushiba nyomán szerzett vezetést hazai pályán a Kaposvár ellen, majd Kanta József is betalált, míg a vendégek egy tizenegyesgóllal kozmetikáztak az eredményen. A 75. percben megsérült Fehér Gyula, az egyik asszisztens, aki helyett a negyedik játékvezető folytatta a zászlólengetést.

A másik Kanta-testvér, Szabolcs is betalált, igaz, a siófoki támadó hajrában elért gólja nem ért pontot Fehérváron, mivel előtte Alves és Polonkai is feliratkozott az eredményjelzőre.

A Balaton-partiak mellett a másik kiesőjelölt, a REAC is kikapott, ugyancsak 2-1-re. Az élvezetes első játékrész után 1-1 állt a táblán, ám a második félidőben a borsodiak szinte egykapuztak, és végül meg is szerezték a három pontot érő találatot.

A Paks-Kecskemét csatája 2-2-vel zárult. Tököli a hazaiaknak szerezte meg a vezetést, ám a lila-fehérek villámgyorsan fordítottak. A hajrában Báló révén mentett pontot a Paks.

Soproni Liga, 16. forduló:
Vasas-Budapest Honvéd 3-1 (3-0)
Gól: Tóth (5.), Németh (34.), B.Tóth (41.), ill. Hercegfalvi (60.)
Kiállítva: Piller (88., Vasas)

Paksi FC – Kecskeméti TE-ERECO 2-2 (1-2)
Gól: Tököli (35.), Báló (85.), ill. Yannick (37.), Csordás (38., 11-esből)
Kiállítva: Gyagya (45., Kecskemét)

MTK Budapest-Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-0)
Gól: Hrepka (51.), Kanta J. (59.), ill. Zahorecz (66., 11-esből)

Fehérvár-BFC Siófok 2-1 (1-0)
Gól: Alves (5.), Polonkai (59.), ill. Kanta Sz. (87.)

Diósgyőri VTK-REAC 2-1 (1-1)
Gól: Homma (32.), Takács P. (64., 11-esből), illetve Nyerges (35., 11-esből)

Nyíregyháza–Újpest FC 1-3 (1-1)
Gól: Apostu (4. – 11-esből), Kabát (24.), Mijadinoszki (65.), Rajczi (84.)

Kedd:
Győri ETO FC-Szombathelyi Haladás, 17:00

Szerda:
ZTE FC – DVSC-TEVA, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik