Élet-Stílus

Venus nyerte a Williamsek csatáját

A dubaji női tenisztorna elődöntőjében az amerikai Venus Williams három szettben legyőzte húgát, a világranglistát jelenleg vezető Serenát.

A két Williams-lány három szettes, 2 óra 2 perces csatát vívott egymással a dubaji női tenisztorna pénteki elődöntőjében.

A világranglista hatodik helyén álló Venus könnyedén, mindössze egy gémet veszítve húzta be az első játszmát, ám majdnem ugyanilyen simán, 6:2-vel bukta el a második „menetet”.

Ezúttal Venus volt a jobb (MTI/EPA)

Ezúttal Venus volt a jobb (MTI/EPA)

A harmadik, döntő játszma már nagy csatát hozott, egy-egy „brék”, majd 6:6 után következhetett a rövidítés, amelyben a világelső, az idei melbourne-i bajnok Serena húzta a rövidebbet.

Venus győzelmével 10-9-re alakította a húgával szembeni mérlegét, és bejutott a torna szombati döntőjébe, amelyben a két top 10-es játékos (Dinara Szafina, Vera Zvonarjova) mellett az esélyesebb Daniela Hantuchovát is elbúcsúztató Virginie Razzanóval találkozik.

A rangsorban 58. helyen álló francia az elődöntőben az észt Kaia Kinepit győzte le, játszi könnyedséggel, 6:1, 6:2-re.

keretet hirdetett a kapitány

Baranyi Szabolcs, a magyar Davis Kupa-válogatott kapitánya kijelölte csapatát a bolgárok elleni találkozóra. A szakvezető Bardóczky Kornélt, Balázs Attilát, Varga Róbertet és Kellner Ádámot hívta meg a március 6. és 8. között sorra kerülő összecsapásra, amelyre a Davis-kupa euro-afrikai zónája II. csoportjának első fordulójában kerül sor – írta az MTI.

Dubaj, női torna, elődöntő:
V. Williams (amerikai, 6.)-S. Williams (amerikai, 1.) 6:1, 2:6, 7:6
Razzano (francia)-Kanepi (észt, 16.) 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik