Élet-Stílus

UEFA-kupa: óriási potyagól Koppenhágában (videó)

Nem sok babér termett a hazai pályán fellépő csapatoknak az UEFA-kupa csütörtöki mérkőzésein. Csak a Sahtar Doneck szerzett előnyt az idegenbeli visszavágóra, miközben az Ajax Firenzében, a Twente Marseille-ben nyert.

Ha az eredményeket nézzük, inkább hátrány, mintsem előny volt a hazai pálya csütörtökön az UEFA-kupában. A legjobb 16 közé jutásért vívott első találkozókon csak a Sahtar Doneck tudott nyerni a sajátjai előtt, az angol Tottenhamot verte 2-0-ra.

A 79. percig nem esett gól, ám az ukránok a hajrában megrázták magukat, s kétszer is bevették az angol csapat kapuját. Előbb Jevgeny Szeleznyov fejelt közelről a hálóba Rodrigues Jadson szabadrúgása után, majd a gólpasszos
Jadson villant, szép összjáték után lőtt a bal alsó sarokba.

Marseille-Twente 0-1

Két holland együttes, a Twente és Ajax Amsterdam kényelmes helyzetben várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót, miután idegenben egy góllal nyert az Olympique Marseille, illetve a Fiorentina otthonában.

A Twentében az ausztrál válogatott Marko Arnautovic volt eredményes, a 22. percben közelről passzírozta kapuba a labdát Blaise Nkufo átadása után. A meccs előtt a két szurkolótábor gondoskodott a „szórakoztatásról”. A stadion közelében, egy söröző előtt mintegy nyolcvan holland drukker feszült hazai szimpatizánsok egy csoportjának. A verekedésben senki sem sérült meg – közölte a rendőrség, amely öt drukkert, négy francia és egy hollandot vett őrizetbe az incidens után.

Fiorentina-Ajax 0-1

Firenzében az Ajax győztes gólját Kennedy Bakircioglü
szerezte. A hazai védők csak nyomozták a labdát, majd a török származású svéd légiós 16 méterről a bal felső sarokba lőtt.

„Voltak lehetőségeink, de nem tudtunk a kapuba találni. Mindenesetre hiszek abban, hogy képesek leszünk győzni az Ajax otthonában” – így Cesare Prandelli, a Fiorentina edzője.

Egy másik olasz csapat, az Udinese közel járt az idegenbeli győzelemhez, már 2-0-ra is vezetett, ugyanakkor a lengyel
Lech Poznan a hajrában három perc alatt kiegyenlített.

Szintén 2-2-vel zárult FC Köbenhavn-Manchester City találkozó, amelyen a hazai együttes ugyancsak a végén – jelesül a 91. percben – alakította döntetlenre az „odavágó” eredményét.

A City egyébként egy ritkán látható potyagóllal szerezte meg a vezetést: Nedum Onuoha nem különösebben erős, lapos lövését Jesper Christiansen egyszerűen bevédte. Kényelmesen lehajolt a labdáért, amely a kezeit érintve a gólvonalon túlra gurult…



Kapusbaki




Bréma 50 ezer eurót kér az AC Milantól



Tiltott reklámért ötvenezer eurót követel az AC Milantól Bréma városa. Az olasz csapat tagjai a Werder elleni UEFA Kupa-találkozón (1-1) a bwin fogadóiroda nevét viselték a mezükön, de ez a német városban 2006 óta tiltott.

Az AC Milant állítólag a meccset megelőzően tájékoztatták a helyi törvényről, a klub vezetői azonban – ügyvédi úton – közölték: ők másképp értelmezik a szabályozást.

A tiltás életbe lépéséig a Werder Bremen is reklámozta a bwint – a mezeken és a stadionban is -, a városi tanács azonban e tevékenység befejezésére szólította fel a klubot, miután Brémában a fogadás és annak reklámozása tiltott tevékenység. A Bundesligában szereplő egyesület a bíróságon is kereste igazát, de végül alulmaradt.

A helyi önkormányzat illetékes testületének szóvivője csütörtökön azt mondta: a következő napokban számlázzák az összeget a milánói egyesületnek – írta az MTI.

KÉPEK A CSÜTÖRTÖKI UEFA-KUPA-MECCSEKRŐL

UEFA-kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:

Olympique Marseille (francia)-Twente (holland) 0-1 (0-1)


Gól: Arnautovic (22.)

Fiorentina (olasz)-Ajax Amsterdam (holland) 0-1 (0-0)


Gól: Bakircioglu (60.)

FC Köbenhavn (dán)-Manchester City (angol) 2-2 (0-1)


Gól: Almeida (56.), Vingaard (91.), ill. Onuoha (29.), Ireland (61.)

Sahtar Doneck (ukrán)-Tottenham (angol) 2-0 (0-0)


Gól: Szeleznyov (79.), Jadson (88.)

Lech Poznan (lengyel)-Udinese (olasz) 2-2 (0-0)


Gól: Rengifo (81.), Arboleda (84.), illetve Quagliarella (50.), Arboleda (55.-öngól)

Szerdán játszották:

SC Braga (portugál)-Standard Liege (belga) 3-0
Aalborg (dán)-Deportivo La Coruna (spanyol) 3-0
Werder Bremen (német)-AC Milan (olasz) 1-1
Sampdoria (olasz)-Metaliszt Harkov (ukrán) 0-1
NEC Nijmegen (holland)-Hamburger SV (német) 0-3
Paris Saint-Germain (francia)-VfL Wolfsburg (német) 2-0
Girondins Bordeaux (francia)-Galatasaray (török) 0-0
Aston Villa (angol)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-1
Zenit (orosz)-VfB Stuttgart (német) 2-1
Dinamo Kijev (ukrán)-FC Valencia (spanyol) 1-1
Olimpiakosz Pireusz (görög) – Saint-Etienne (francia) 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik