Élet-Stílus

Továbbra is félnek a veszprémi kézilabdázók

Életmentő éremre terjeszti fel az MKB Veszprém Uros Vilovskit, a sportklub kézilabdázóját, a szerb válogatott tagját - közölte Hunyadfalvy Ákos. A klub társadalmi elnöke szerint félnek a játékosok, és nem értik, hogy a támadók közül miért csak öt van rendőrkézen.

Tájékoztatása szerint Uros Vilovski február 8-án hajnalban, a Cozma-gyilkosság idején megmentette csapattársa, a horvát Ivan Pesic kapus életét, ugyanis ölben és vállon vitte be az erősen vérző, kétméteres és százkilós kapust a kórházba – mondta az elnök.

Hozzátette: a kórház orvosai szerint Uros Vilovski ezzel a cselekedetével megmentette a csapattársa életét. Az orvosok ugyanis azt mondták, hogy ha 5-10 perccel később kerül kórházba Ivan Pesic, akkor már nem lehetett volna rajta segíteni, mert elvérzik – tette hozzá a klubelnök. Kitért arra is, hogy kézilabdázójuknak e „hőstettéről” az eset utáni napokban azért nem beszéltek, mert ez a bűnügy „történeti tényállási részéhez tartozik”, ezért arról csak a rendőrség lett volna illetékes híradással szolgálni.

Az elnök azonban most elmondta: Uros Vilovskit február 8-án hajnalban egy nagy csapat kigyúrt alak kergetni kezdte az utcán, s mivel anyanyelvén kiabált, ezért „nagy valószínűséggel a cigányok megijedtek”, hogy oroszokkal kerültek összetűzésbe, így felhagytak az üldözésével.

Hunyadfalvy Ákos szerint Uros Vilovski egy háztömböt megkerülve visszatért a helyszínre – noha nem tudhatta, hogy onnan eltűntek-e vagy még ott vannak a támadóik -, s látta a betonon fekvő és erősen vérző Ivan Pesicet, aki így szólt hozzá: „gyere segíts, megszúrtak, elvérzek!” A csapattárs igyekezett a kezével és valamilyen ruhadarabbal elszorítani a vérző sebet, majd a társát felkapva rohant vele a 400 méternyire lévő kórházba.

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere szerdán este az MKB Veszprém-Tatabánya kézilabda-mérkőzés előtt a város arany emlékérmét adta át Uros Vilobskinak. Hunyadfalvy Ákos szerint ez az első lépés volt annak érdekében, hogy a köszönet, az elismerés kifejeződésre jusson Uros Vilovski “hősies helytállása”, emberi nagyszerűsége iránt.

Az elnök szerint a játékosok félnek, nyilatkozni nem akarnak, ugyanakkor nem értik, hogy a huszon-egynéhány támadójuk közül miért csak öten vannak eddig őrizetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik