Élet-Stílus

Késnek a 2010-es vébéstadionok

Törvénytelennek minősített munkabeszüntetés miatt csaknem négyszáz munkást bocsátottak el a jövő évi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság egyik stadionjának építkezéséről.

A nelspruiti Mbombela Arénánál tevékenykedő mintegy ezer munkás kétötödétől még kedden váltak meg, mintegy tíz nappal az után, hogy fizetésemelésért sztrájkba léptek. A dolgozók érdekeit képviselő szakszervezet vezetője ugyan elismerte, hogy a munkabeszüntetés nem volt törvényes, mivel azt nem jelentették be előre, ezzel együtt a szervezet igyekszik elérni, hogy az elbocsátásokat visszavonják.

Neil Fourie, a beruházás illetékese megjegyezte, hogy a kialakult helyzetben nehéz lesz tartani a menetrendet. “Júliusig kellene befejeznünk az építkezést, de minden bizonnyal csúszni fog a kivitelezés” – mondta.

Összesen tíz stadionban rendeznek majd mérkőzéseket a jövőre, június 11. és július 11. között sorra kerülő világbajnokságon. Ezek közül öt lesz teljesen új, míg öt meglévő arénát az igények szerint alakítanak át. A munkálatokban mintegy húszezren vesznek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik