Élet-Stílus

Huszti az új Arsavin – sajtószemle

Remekül sikerült Huszti Szabolcs bemutatkozása a Zenit együttesében. A magyar középpályás egybehangzó sajtóvélemények szerint feledtette első tétmeccsén az Arsenalhoz szerződő Andrej Arsavint.

A jó focira kiéhezett szentpétervári szurkolók számára igazi élmény volt Huszti Szabolcs bemutatkozása a szerdai Zenit-VfB Stuttgart UEFA Kupa-mérkőzésen – írta csütörtökön a gazeta.ru című honlap.

A szerző szerint a zord időjárás nem zavarta a magyar játékost, és nem is az első támadásból lőtt gól a lényeg, hanem az, hogy a németek által amúgy a Bundesligából ismert Huszti – ahogyan azt a Zenit edzője a Stuttgartnak ígérte – igazi meglepetésnek bizonyult.

A Roszbalt című honlap Huszti gólja mellett azt emelte ki, hogy a középpályásnak a Zenit minden támadásában része volt, noha a második félidőben a vendégek igen keményen fogták, s rámutatott: távolról sem mindenki mutatkozott be hasonlóképpen a szentpétervári csapatnál.

Huszti gólja a Stuttgart ellen

“A Zenit bizonyította, hogy az eddigi motor, Arsavin távozásával nem vesztette el támadóképességét. Mi több, Huszti játéka megkérdőjelezi az edző ígéretét, amely szerint Danny foglalja majd el Arsavin helyét. Bár Valentyina Matvijenko szentpétervári kormányzó nemrég azt mondta, hogy a Zenit ki tud nevelni egy új Arsavint, a jelek szerint erre nincs szükség, mert Huszti a Hannovertől a Zenithez szerződött” – írta a cikk szerzője.

A nyomtatott sajtó kevésbé tért ki az UEFA Kupa nyolcaddöntőjéért zajló párharc első meccsének részleteire, de a tudósítók abban egyetértettek: a három új légiós jó vétel volt, Arsavin hiánya nem rontott a csapat játékán olyan mértékben, ahogyan ettől sokan tartottak, és a Zenit jó focival, továbbá 2-1-es győzelemmel örvendeztette meg a szurkolókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik