Élet-Stílus

Összeütközött Leipheimer és Armstrong

Levi Leipheimer összeütközött csapattársával, a hétszeres Tour-győztes Lance Armstronggal, s elesett a Kaliforniai kerékpáros körverseny harmadik szakaszán, ám az amerikai bringás nem sérült meg, és továbbra is vezet az összetettben.

A Kaliforniai körverseny rendkívül rossz időjárási körülmények között, esőben letudott harmadik szakaszán Levi Leipheimer nekiment csapattársa, a szintén az Asztana színeiben tekerő Lance Armstrong hátsó kerekének, ennek következtében elesett, s a mögötte érkező bicikliseknek is gondot okozott.

A hétszeres Tour de France-győztes bringás nem került a földre, Leipheimer viszont néhány másodpercig lent maradt, de nem esett baja, kerékpárcsere után folytatta a versenyt, s továbbra is vezet.

Leipheimer maradt az élen (MTI/EPA)

Leipheimer maradt az élen (MTI/EPA)

Leipheimer 24 másodperccel előzi meg az ausztrál Michael Rogerst, az amerikai David Zabriskie 28 szekundummal lemaradva a harmadik, a jelenleg negyedik helyen álló
Armstrong pedig félperces hátránnyal követi az élbolyt.

A szakaszgyőzelem sprintbefutóval dőlt el: a leggyorsabban a norvég Thor Hushovd szedte a lábait, másodikként a spanyol Oscar Freire, harmadikként az ausztrál Mark Renshaw zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik