Élet-Stílus

Kiderült, mi okozza Biros rejtélyes sérüléseit

A háromszoros olimpiai aranyérmes, tavaly a világ és Európa legjobb vízilabdázójává megválasztott Biros Pétert nem kell megműteni, különleges fizioterápiás tornát kell végeznie, hogy megerősítse bizonyos izomcsoportjait.

Erre a megállapításra azok a manchesteri orvosok jutottak, akik a háromszoros olimpiai bajnok egri pólós rejtélyes sérüléseinek, „visszatérő” részleges izomszakadásainak okát keresték.

Biros Pétert még csütörtökön vizsgálták meg Manchesterben az English Institutes of Sports szakemberei, akik megállapították, hogy a napi fizioterápia segít, műtétre nincsen szükség – számolt be szerdán a válogatott hivatalos honlapja.

Nincs szükség műtétre (MTI)

Nincs szükség műtétre (MTI)

„Úgy tűnik, megtalálták, vagy legalábbis bízunk abban, hogy megtalálták a probléma gyökerét. Minden egyes alkalommal a medence belső oldalán lévő izmok sérültek meg, az elmúlt két év részleges vagy teljes izomszakadása ide, az innen induló izmokra vezethető vissza – mondta el a helyszínről telefonon Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki elkísérte Birost Manchesterbe.

„Az is kiderült, hogy picivel tágabb két lágyékcsatorna, az ott lévő izmokat és a mély hasizmokat is meg kell erősíteni, miként a medenceöv úgynevezett első részét. Ehhez Péter kapott mindjárt egy fizioterápiás, gyógytorna jellegű programot.

– Abban bízunk, hogy ha ezt csinálja nagy rendszerességgel, akkor néhány hónap múlva már csökken az esélye annak, hogy ezek az izmok újra szakadjanak vagy sérüljenek” – tette hozzá a pólósok szövetségi kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik