Élet-Stílus

Federer a pihenés mellett döntött

A 13-szoros Grand Slam-győztes Federer szerint tavaly őszi sérülése után még nem erősödött meg eléggé a háta, így nem utazik el az Egyesült Arab Emírségekbe, illetve honfitársaival március elején az Alabama állambeli Birminghambe sem.

„Elővigyázatos vagyok, ezért úgy döntöttem, pihenek, a következő néhány hetet arra szánom, hogy teljesen rendbe jöjjön a sérülésem” – közölte honlapján a bázeli klasszis, aki február elseje óta nem játszott mérkőzést, akkor az Australian Open döntőjében öt szettben kikapott Rafael Nadaltól.

A hátát fájlalja (MTI/EPA)

A hátát fájlalja (MTI/EPA)

„Nehéz döntés volt, egyrészt a dubaji az egyik kedvenc tornám a sorozatban, másfelől sajnos így nem segíthetek hazám csapatának a Davis-kupában” – jegyezte meg Federer.

Ezt nem csak ő, vagy a svájciak, de még az amerikaiak is sajnálják… „Csalódott vagyok, hogy így döntött, már csak a tenisz, illetve a rá kíváncsi nézők miatt is. Más kérdés, hogy Federer kiszállása némileg módosítja az esélyeket, így kissé felénk billen a mérleg nyelve” – magyarázta Patrick McEnroe, az Egyesült Államok Davis-kupa csapatának kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik