Élet-Stílus

Hómunkásokat várnak Budapesten

Mintegy 80 járművel takarítják Budapesten a főutakat a Fővárosi Közterület-fenntartó speciális járművei. Az intenzív havazás ellenére a főutak járhatók, de a járdák tisztításához hómunkások jelentkezését várják. A vasútnál csak az Esztergom-Almásfüzítő és -Budapest vonalon okozott kisebb gondokat a havazás.

A fővárosban hétfőn éjfélig esett erősen a hó, majd kedden hajnalban folytatódott a havazás, és a meteorológiai szolgálat további hóesést jelzett előre. Ennek ellenére a BKV járatai rendben elindultak hajnalban.

Elzárt mellékutak

A hókotrók 1200 kilométernyi főutat takarítanak folyamatosan Budapesten. A tömegközlekedés számára legfontosabb útvonalakon túl, azokat is, amelyek a lakosság ellátásához szükséges logisztikai útszakaszok. A mellékutakra a havazás elállta után 6-9 órával tud gépeket küldeni a FKF Zrt.

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (ramszesz) tette!

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (ramszesz) tette!

A közterület-fenntartó a reggel 6 órakor kezdődő műszakra várja a hómunkások jelentkezését, a 14 óráig tartó műszakra nettó 3000 forintot fizetnek.

A magánház-tulajdonosok és a társasházakat üzemeltetők feladata az ingatlanjaikhoz tartozó járdák tisztítása síkosságmentesítése. Egyben kérik a gépjármű tulajdonosait, hogy csak téli gumival felszerelt gépkocsikkal közlekedjenek a havas utakon – hívta fel a figyelmet a FKF Zrt.

Vonatkésések

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (bozsogf) tette!

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (bozsogf) tette!

A várakozásokkal ellentétben az éjszakai havazás nem okoz különösebb gondot a MÁV vonalain, csak az Esztergom-Almásfüzítő, valamint Esztergom-Budapest vonalakon kell kisebb késésekre számítani – közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

Az említett két szakaszon 30-40 perces késések lehetségesek. A váltók tisztítása ilyenkor a legfőbb feladat, ezt folyamatosan ellátják a vasúti dolgozók. A MÁV speciális eszközökkel és személyzettel is felkészült a havazásra, így reményeik szerint a nap folyamán sem lesznek fennakadások a vasúti forgalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik