Élet-Stílus

Fokozott rendőri ellenőrzés az utakon

admin
admin

2009. 02. 17. 06:53

A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát ellenőrzik fokozottan a rendőrök a közutakon a kedden kezdődő és csütörtökig tartó nemzetközi közlekedésbiztonsági kampány részeként.

Az országos akciót az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata, a Tispol szervezi és ehhez a magyar rendőrség is csatlakozott. A magyar rendőrség szerint a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használata hazánkban még mindig alacsony, elmarad a régebbi uniós tagállamok átlagától.

Az unió 2001-ben született Fehér Könyve azt tűzte ki célul, hogy 2010-ig a felére csökkenjen a közúti balesetben meghalt emberek száma Európában. A rendőrség közlése szerint ennek alapvetően két fő területe van: a gyorshajtások visszaszorítása és az, hogy minél többen használjanak biztonsági övet.

Az európai kampány hazai végrehajtása során a rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival, akik a járművek műszaki állapotát, s az egyéb közúti közlekedéssel kapcsolatos szabályok megtartását ellenőrzik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.