Élet-Stílus

Megtorpant a Barcelona (videó)

Megszakadt a Barcelona tízmeccses győzelmi sorozata a spanyol labdarúgó-bajnokságban: az éllovas erejéből csak döntetlenre futotta a Betis otthonában.

A Barcelona ősszel hazai pályán is „megszenvedett” a Real Betisszel, akkor hiába vezetett két góllal, a sevillai csapat egyenlített, végül nehezen, 3-2-re nyertek a katalánok.

Most nem jött össze a siker, a Barcelona tíz győzelem után először veszített pontokat a Primera Divisiónban. A házigazda Betis – amely az előző fordulóban 2-1-re verte a Sevillát a városi rangadón – 25 perc alatt kétgólos előnybe került.

Előbb Juan Melli bólintott a bal alsó sarokba egy szöglet után, ezután pedig Mark Gonzalez villant, mellel maga elé tette a labdát, majd a hálóba lőtte.

A Barcának ugyanakkor még a szünet előtt összejött a szépítés, Samuel Eto’o tizenegyesét ugyan védte Ricardo, ám a kameruni ismétlésével szemben már tehetetlen volt a hazaiak kapusa.

Real Betis-Barcelona 2-2

A második félidőben a kezdőből kimaradt Lionel Messi és Thierry Henry is pályára lépett a Barcelonában, amely több helyzetet is elpuskázott, Eto’ónak köszönhetően azonban csak pontot mentett: a bajnokságban 23. alkalommal eredményes támadó 13 méterről lőtte a labdát a jobb alsó sarokba a 88. percben.

„A döntetlen nem rossz eredmény. Nem tudom hibáztatni a játékosokat, hiszen mindent megtettek a győzelemért. Uraltuk a játékost, sok alkalmunk volt arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, de a Betis egy jó csapat, kiválóan védekezett” – értékelt Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője. A katalánok jelenleg 13 ponttal vezetnek a vasárnap pályára lépő Real Madrid előtt.

Szombaton még két mérkőzést játszottak a Primera Divisiónban, és ezeken is megosztoztak a felek a pontokon. A Valencia 1-1-re végzett otthonában a Málagával (David Villa ismét betalált, majd a vendégek egy öngóllal egyenlítettek…), a Deportivo La Coruna-Osasuna meccsen pedig egyáltalán nem született gól. A pamploniaiak magyar légiósa, Vadócz Krisztián taktikai csere volt, a 90. percben Antonio Hidalgót váltotta.

Primera División, 23. forduló:
Valencia-Málaga 1-1 (0-0)
Gól: David Villa (53.), Raul Albiol (59, öngól)

Real Betis-FC Barcelona 2-2 (2-1)
Gól: Meli (18.), González (25.), ill. Eto’o (48., 88.)

Deportivo La Coruna-Osasuna 0-0

Vasárnap:
Almería-Valladolid, 17:00
Athletic Bilbao-Recreativo Huelva, 17:00
Numancia-Real Mallorca, 17:00
Racing Santander-Villarreal, 17:00
Sporting Gijon-Real Madrid, 17:00
Espanyol-Sevilla, 19:00
Atlético Madrid-Getafe, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik