Élet-Stílus

Dzsudzsák segítségével mentett pontot a PSV

Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV kétgólos hátrányból állt talpra és mentett pontot az éllovas AZ Alkmaar ellen a holland labdarúgó-bajnokságban.

A PSV magyar légiósa nagyszerű formában van, hiszen a Den Haag kárára mesterhármassal, a Volendam ellen pedig két gólpasszal rukkolt elő, és most is volt egy góltérő átadása.

Az eindhoveniek – akik az új edzővel, a megbízott Dwight Lodewegesszel eddig remekeltek – számára nem kezdődött jól a találkozó, miután a vendég, zsinórban 12. sikerére hajtó AZ félóra alatt kétgólos előnybe került a Philips Stadionban.

Gill Swerts pontos fejessel vette be a PSV kapuját, majd Maarten Martens talált be, Arjan de Zeeuw kihagyott tizenegyese után lőtte a labdát a bal felső sarokba.

Úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a mérkőzés, ám a PSV innen is talpra állt, és elsősorban Danny Koevermansnak köszönhetően otthon tartotta az egyik pontot.

A hórihorgas csatár duplázott: a 49. percben Dzsudzsák Balázs beadása után fejelt a hálóba, majd hajrában, a 84. percben bevetődve a rövid, azaz a bal alsó sarokba terelte a labdát.

Dzsudzsák kissé összekülönbözött Moussa Dembélével (Pics United)

Dzsudzsák kissé összekülönbözött Moussa Dembélével (Pics United)

Fehér Csaba győztes csapat tagja volt, NAC Breda ugyanis 1-0-ra végzett hazai pályán a Roda Kerkrade ellen.

Győzött a Twente is (2-1-re verte a Volendamot), így közelebb került az AZ Alkmaarhoz, amely persze így is magabiztosan, kilencpontos előnnyel vezet. A PSV a negyedik helyen áll.

Holland bajnokság, 23. forduló:
NAC Breda-Roda Kerkrade 1-0
Den Haag-Graafschap Doetinchem 1-0
Twente EnschedeFC Volendam 2-1
PSV Eindhoven-AZ Alkmaar 2-2
Willem II Tilburg- FC Utrecht 0-2

Vasárnap:
Ajax Amsterdam-Feyenoord, 12:30
Groningen-Heracles Almelo, 14:30
NEC Nijmegen-Heerenveen, 14:30
Sparta Rotterdam-Vitesse Arnhem, 14:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik