Élet-Stílus

Ungvári Attila bronzérmes

A 73 kg-os Ungvári Attila bronzérmet nyert szombaton a 44. cselgáncs Hungária Kupán, a Körcsarnokban. A budapesti viadal a Világkupa-sorozat egyik állomása.

A ceglédiek reménysége a bronzcsatában a norvég Martin Thiblinnel találkozott, immár öt mérkőzéssel a tagjaiban. A 20 éves magyar 3:52 perccel a vége előtt egy támasztott dobással vitte földre ellenfelét, amit vazaarival díjazott a bíró, majd 42 másodperccel később egy grúz technikára ugyancsak vazaarit kapott, ami egyben már ippont ért.

“A végére kicsit elfáradtam, mivel bokasérülésem miatt régen dzsúdóztam már egyszerre ilyen sokat. Reggel meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg érmes lehetek, aztán a bronzmeccs előtt az edzőm szólt, hogy szedjem össze magam, ez lesz az utolsó. Hihetetlenül boldog vagyok” – nyilatkozta az MTI-nek a Karvaly becenévre hallgató dzsúdós.

Galéria (Fotó: Gáti András)

Galéria (Fotó: Gáti András)

Vasárnap négy súlycsoportban további 16 hazai dzsúdósért szoríthat a Körcsarnok közönsége.

Hungária-kupa, Világkupa-verseny, szombati dobogósok
60 kg:
1. Hvang Hjeon Csoj (dél-koreai)
2. Yasmani Piker (kubai)
3. Farid Ben Ali (francia) és Jevgenyij Kudjakov (orosz)

66 kg:
1. Rok Draksic (szlovén)
2. Ebinuma Maszasi (japán)
3. Akimoto Hirojuki (japán) és Jozef Krnac (szlovák)

73 kg:
1. Kioshi Uematsu (spanyol)
2. Ocuka Maszahiko (japán)
3. Ungvári Attila és Volodimir Szoroka (ukrán)

—-Karakas Hedvig bronzérmes Bécsben—-

Az 57 kg-os Karakas Hedvig bronzérmet nyert a cselgáncs Világkupa bécsi állomásán.

A miskolciak reménysége előbb jukóval verte a brazil Ketleyn Lima Quadrost, majd ipponnal a portugál Joana Ramost. Harmadik meccsén aztán megállította őt egy jukóval az Ázsia-bajnok japán Macumoto Kaori. A vigaszágon az olimpiai bronzérmes, világbajnok kubai Yurisleidis Lupetey következett, akit vazaarival győzött le a 19 éves magyar, majd a bronzmeccsen a román Andrea Chitunál megint jukóval bizonyult jobbnak.

Ami a szombaton érdekelt többi magyart illeti, Szabó Franciska (63 kg) hetedik lett, míg Erdélyi Lilla (48), Maros Barbara (52) és a vb-bronzérmes Baczkó Bernadett (57) helyezetlenül zárt.
Vasárnap a januári, szófiai Vk-versenyt megnyerő Joó Abigél (70) lép tatamira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik