Élet-Stílus

Nyáron hazatér Németh András

Németh András vezetőedző nyáron távozik a Hypo NÖ női kézilabdacsapatától és hazatér Magyarországra. A kezi.hu szaklap azt írja, hogy a szakember minden bizonnyal Vácott vállal munkát.

“Két hete közöltem döntésemet Gunnar Prokop klubvezetővel, s két magyar edző mellett azt az orosz Alekszej Gumjanovot javasoltam utódomnak, akivel a hírek szerint meg is tud majd egyezni a klub. Hiányzik az otthonom, haza szerettem volna térni” – mondta Németh.

A szakember megerősítette, komoly tárgyalásban áll a Váccal, s várhatóan nyártól a szakmai és a vezetői munka is az ő kezében összpontosul majd, tehát afféle szakosztály-menedzserként tevékenykedne, nem csupán edzéseket tartana, hanem a szponzorszerzésből is kivenné részét. Elképzelhető, hogy a Hypo magyar játékosai – főként Tóth Tímea, illetve Kirsner Erika – is Vácra költöznének, de ehhez a szakember elmondása szerint további tárgyalások szükségesek.

Itthon már mindent megnyert (MTI)

Itthon már mindent megnyert (MTI)

Németh 1992 és 2007 között az FTC női csapatának szakmai munkáját vezette. A zöld-fehérek vele 1994-ben KEK-, 2002-ben BL-döntőig jutottak, 2006-ban pedig megnyerték az EHF-kupát. Hatszor nyert magyar bajnokságot, hétszer pedig Magyar Kupát. Kétszer dolgozott szövetségi kapitányként, először 1998-ban rövid időn keresztül, az Európa-bajnoki selejtezők idején, majd 2005-2008 között, mindkétszer Zsiga Gyulával közösen. A Hypo NÖ szakmai munkáját 2007 nyara óta irányítja.

Az osztrák klub jelenleg a Bajnokok Ligája középdöntőjében két forduló után százszázalékos mutatóval vezeti csoportját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik