Élet-Stílus

Maldini győzni akar utolsó milánói derbijén

Ötvenhatodik, s egyben utolsó milánói derbije előtt áll Paolo Maldini, az AC Milan labdarúgócsapatának 40 éves hátvédje, aki nem csak szentimentalizmusból szeretné győzelemmel zárni az Internazionale elleni utolsó csatáját.

“Higgye el, nem csak azért akarom győztesen elhagyni vasárnap este a pályát, mert ez lesz az utolsó városi rangadó, amin játszom, hanem, mert egyszerűen együttesemnek nincs más választása” – nyilatkozta a 126-szoros válogatott sztár a Corriere della Sera című lap pénteki számában.

“A hátrányunk nyolc pont a bajnokságban az Inter mögött, azaz, ha most nem nyerünk, szinte minden esélyünk elszáll a bajnoki címre.”

Maldini 40 évesen is bírja a tempót (MTI/EPA)

Maldini 40 évesen is bírja a tempót (MTI/EPA)

Maldini kitért arra is, hogy noha a legutóbbi két szezonban is bejelentette visszavonulását, s mindkétszer megváltoztatta elhatározását, most nincs visszaút.

“Mindig a klubom kért meg arra, hogy folytassam, és sosem azért kerültem be a csapatba, mert szimpatikus voltam az edzőmnek. Ennek tudatában büszkén vonulok majd vissza, végleg” – mondta Maldini, magyarázva egyben visszatéréseinek okait.

A kiváló védő 1985. január 20-án, mindössze 16 évesen mutatkozott be az AC Milan felnőtt csapatában az olasz bajnokságban, s az Internazionale ellen először az 1985/86-os szezonban játszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik