Élet-Stílus

Sztojka tagadja bűnösségét

Tagadta bűnösségét kihallgatása során Sztojka Iván, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottja, aki éjjel adta fel magát a veszprémi rendőrségen.

Drescher Ivor, a gyanúsított ügyvédje azt mondta, hogy Sztojka Ivánt körülbelül öt órán át hallgatták ki, éjjel egy órától reggel negyed hétig, s védence kinyilvánította, hogy mindenben segíti a rendőrség munkáját. Mint mondta, Sztojka Iván érdemi vallomást tett, nem tagadta, hogy a helyszínen járt, és azt sem, hogy esetlegesen garázda cselekményekben részt vett, de nem ismerte be a terhére rótt bűncselekményeket, az emberölést, az életveszélyt okozó testi sértést és a súlyos testi sértést. Sztojka Iván vallomásában azt mondta, nem is látta, hogy ezeket ki követte el – tette hozzá az ügyvéd.

Drescher Ivor szerint mindenképpen az volt a jobbik megoldás, hogy az eddig bujkáló Sztojka Iván feladta magát a rendőrségen és vallomást tett, hiszen még ha hosszú előzetes letartóztatással kell számolnia, akkor is megpróbálja magát tisztázni. Elmondta, hogy a őrizet 72 óráig tart, így akár péntek délután vagy szombaton délelőtt az ügy a nyomozási bíróság elé kerül, ahol döntenek Sztojka Iván előzetes letartóztatásról.

Sztojka Iván csütörtökön éjfél előtt néhány perccel jelent meg ügyvédjével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol a 27 éves férfit azonnal őrizetbe vették. A veszprémi kézilabdázók elleni vasárnap hajnali támadás egyik gyanúsítottjaként keresett Sztojka Iván ellen a rendőrség nemzetközi körözést adott ki. A bűntény másik két gyanúsítottját, a sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt már kedden Ausztriában őrizetbe vették.

A veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban szóváltást követően halálos szúrás érte Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabda-csapatának és a román válogatottnak a tagját. A segítségére siető csapattársai, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarkó Sesum súlyos sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik