Élet-Stílus

Nem lesz kapitányváltás Mexikóban

A mexikói szövetség nem bocsátja el állásából a gyengén teljesítő válogatott sokak által kritizált szövetségi kapitányát, a svéd Sven-Göran Erikssont.

A CONCACAF-zóna hatcsapatos, utolsó világbajnoki selejtezőkörének első mérkőzésén Mexikó – amely utolsó hat meccséből mindössze egyet nyert meg – 2-0-ás vereséget szenvedett a házigazda Egyesült Államoktól, és emiatt sokan csaknem biztosra vették a szövetségi kapitány menesztését.

Noha már a találkozó előtt is voltak olyan hangok, hogy ez a svéd tréner utolsó lehetősége, csütörtökön Justino Compean, a szövetség elnöke a kapitányváltás bejelentése helyett arról beszélt, hogy továbbra is bíznak Sven-Göran Erikssonban.

„Teljes mértékben a szakvezető mellett állunk. A célunk, hogy kijussunk a világbajnokságra, és én biztos vagyok abban, hogy ott leszünk a dél-afrikai seregszemlén” – magyarázta Compean.

Maradhat a kispadon (MTI/EPA)

Maradhat a kispadon (MTI/EPA)

Eriksson lelkesedése is töretlen. „Miért ne folytatnám munkát? Érvényes szerződésem van, és gyáva ember lennék, ha most távoznék…” – nyilatkozta a nőügyeiről is elhíresült korábbi angol szövetségi kapitány.

A jelenleg a csoport utolsó helyén álló Mexikó legközelebbi vb-selejtezőjén, március 28-án Costa Ricának ad randevút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik